Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Aantal vacatures op recordhoogte

Het aantal vacatures in Nederland is nog nooit zo hoog geweest. Zowel dit jaar als volgend jaar ontstaan er over het hele jaar genomen 1,1 miljoen vacatures. Dat bevestigt het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI)

De toename is er vooral een gevolg van dat een recordaantal mensen van baan wisselt. Ook is sprake van een flinke banengroei door de aantrekkende economie.

Het aantal werklozen op zoek naar werk daalt met enkele tienduizenden per jaar, tot zo'n 470 duizend aan het einde van 2008, verwacht het CWI.

Het CWI komt volgende week met een uitgebreid rapport waarin meer gedetailleerde cijfers worden gegeven over de werkgelegenheid van dit en komend jaar.

Geplaatst in Recruitment & Arbeidsmarkt door Marc Drees op 12 juni 2007

Reacties op Aantal vacatures op recordhoogte

Chris Stapper op 15 december 2015 16:44

Het is alleen jammer dat, naast het dalende aantal werklozen, het aantal gepensioneerde mensen stijgt. Zo blijven de kosten wel groeien. Maar ondertussen: goed nieuws, nu nog genoeg mensen om de vacatures in te vullen...

Rogier van Wijk op 15 december 2015 16:44

Wel grappig om te merken dat er dus niet alleen maar sprake is van een groei van banen maar dat mensen ook meer zijn gaan doorstromen. Blijkbaar durven mensen nu sneller aan iets nieuws te beginnen en zijn ze niet meer zo onzeker.

Karin Tekin op 15 december 2015 16:44

Het feit dat zoveel mensen van banen wisselen is ook te wijten aan de verminderde loyaliteit van medewerkers tegenwoordig. Hoeveel 40-jarige jubilea worden er tegenwoordig nog gevierd? Wat dat betreft durven mensen inderdaad sneller aan iets nieuws te beginnen.

Plaats zelf een reactie