Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Aantrekkelijke baan aangeboden: van 9 tot 5

Voor hoger opgeleiden zijn zeker door de opkomst van (online) breedband en allerlei (draagbare) communicatieapparatuur de werktijden steeds verder opgerekt. In "Het Nieuwe Werken" draait het niet langer om aanwezigheid maar om resultaat OP TIJD.

De laatste tijd kom ik steeds meer vrouwen tegen die merken dat hun gezinsleven daardoor vastloopt.

Neen ik wil geen discussie over de rol van de man en de vrouw in het gezin en balans van werk en privé. Ik constateer slechts.

Part-time werken is niet zondermeer hun ideaal. Ze willen best 4 tot 5 dagen werken.

Wat zij zoeken is een baan met vaste werktijden. Werk dat op tijd begint en op een vaste tijd eindigt, eigenlijk heel "ouderwets" van 9 tot 5 of van 8 tot 4.

Wellicht een interessante optie om over na te denken met het oog de War for Talent die bij een aantrekkende economie weer zal opdoemen. Een optie waaraan in de gepropageerde participatie maatschappij wellicht niet te ontkomen zal zijn, ook niet voor mannen!

Geplaatst in HR varia door Alexander Crepin op 22 oktober 2013

Reacties op Aantrekkelijke baan aangeboden: van 9 tot 5

Olaf Otten op 15 december 2015 16:44

Alexander,
Momenteel zijn we met drie "bedrijvige" personen gevestigd in wat we soms huis noemen en soms kantoor. We spreken dan ook wel van ons kantamer.
Mijn vrouw heeft een praktijk voor schildertherapie, mijn dochter runt een communicatiebureau en ik heb mijn werkzaamheden als organisatieadviseur. Het zou mij niks verbazen als onze andere dochter binnenkort haar fotografie-activiteiten vanuit dezelfde locatie opstart.
Vaste tijdstippen zijn ons streven maar dat halen we lang niet alle dagen.
De hal van ons huis lijkt soms meer op de vertrekhal bij Schiphol.
Toch koesteren we de tijdstippen dat we samen thuis zijn, zij het soms vanachter een scherm van de I-Pad, I-Phone of I-Book. Ja, ik hoor al iemand roepen... I paid.....
Olaf Otten

Plaats zelf een reactie