Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Werkwijze

Onze werkwijze voor HR vacatures en HR projecten bestaat uit 6 stappen:

1. Functie-intake

Dit is alleen nodig wanneer we de organisatie nog niet kennen. In een uitgebreide intake met de opdrachtgever onderzoeken we alle omgevingsfactoren, van organisatie, structuur, cultuur en meer.

Dit resulteert in een duidelijk profiel van de functie en de gewenste kandidaat.

2. Wervingsfase

Expand doet een uitgebreide zoekselectie in haar netwerk. Ook wordt de functie uitgezet op verschillende (social media) platformen en maakt onze community manager een op maat gemaakte campagnes op bij de vacature passende platformen (bijvoorbeeld Google adwords, indeed). Zo komt de functie gericht onder de aandacht van een groot aantal HR professionals, zowel actief als passief zoekenden.

3. Intake gesprek bij Expand

We leggen een opdrachtgever nooit een kandidaat voor zonder deze zelf te hebben gezien en gesproken. Onze consultants hebben jarenlange ervaring met het selecteren van HR professionals.
Het voorstellen van de kandidaat wordt begeleid door een uitgebreide persoonlijke motivatie van de consultant.

4. Gesprekken bij de opdrachtgever/werkgever

De shortlist wordt aan de opdrachtgever voorgelegd. Hiervan proberen we binnen twee werkdagen terugkoppeling te geven aan de kandidaat. Indien de opdrachtgever kennis wil maken, wordt een afspraak met de kandidaat gepland.
Afhankelijk van de zwaarte van de functie en de voorkeuren van de opdrachtgever kunnen er meerdere gesprekken worden gevoerd. Tijdens deze gesprekken houdt Expand een vinger aan de pols bij zowel kandidaat als opdrachtgever.

5. Afronding procedure

De procedure wordt arbeidsvoorwaardelijk afgerond tussen de kandidaat of interimmer en de opdrachtgever.

6. Nazorg

Wanneer de procedure eenmaal is afgerond, is Expand uiteraard benieuwd hoe de nieuwe functie bevalt. We zullen daarom een maand na de start contact met de werknemer en werkgever opnemen om te vernemen hoe alles gaat en om te zien of Expand verder nog iets kan betekenen.
Bij interim-projecten blijven wij natuurlijk gedurende de hele looptijd in contact met de projectspecialist om begeleiding en ondersteuning te geven.

 

Kunnen wij iets voor u betekenen? Bekijk onze dienstverlening voor Executive Search, Werving en Selectie en Interim Management.