Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Infographic: een 5 stappen gids naar beter lunchen op het werk

Vitaliteit wordt steeds belangrijker als HR onderwerp. De lunch is in veel organisaties een goed beginpunt voor vitaliteit: er wordt zowel qua tijd als focus op bezuinigd en als gevolg daarvan wordt er te snel of te ongezond geluncht. Toen adzuna met deze infographic kwam, twijfelden we er dan ook niet aan om deze met onze lezers te delen:

Geplaatst in HR in beeld door Expand Redactie op 3 mei 2016

Reacties op Infographic: een 5 stappen gids naar beter lunchen op het werk

Jeroen op 3 mei 2016 10:50

Hi Expand,

Goede infog. Belangrijke basis voor meer energie in de middag: een goede lunch.

zouden meer organisaties aandacht aan hun lunch moeten besteden? Zou 5 euro uitgeven als baas per medewerker (100 euro per maand) voor een gezonde lunch altijd zijn geld opleveren? daar durf ik me best hard voor te maken!

Koos den Dunnen op 8 mei 2016 15:00

Leuke plaatjes ook. Krijg er honger van. Probleem is wel dat wekelijks uit wetenschappelijk onderzoek steeds blijkt dat sommig voer toch weer iets slechter is dan weer ander voedsel.

Er zijn ook mensen die slaperig worden van eten en tussendoor wat eten. Of mensen die zich schuldig voelen dat ze niet het voorgeschreven dieet volgen. Gedoe, dat eten.

Een stukje lopen is prima maar vaak is de omgeving niet lekker geschikt (bedrijventerrein) of te geschikt (stad). Wellicht een goed idee om in de zomer gezellig gemengd met andere bedrijven te lunchen met een muziekje erbij?

Chris Stapper op 9 mei 2016 09:05

Goed idee Koos, combineren met andere bedrijven, wellicht kunnen mensen dan nog idee├źn uitwisselen. Voor grote bedrijven is het mengen van afdelingen natuurlijk ook een goed idee.

Wat betreft het eten: er zijn wel redelijk veel consistente adviezen volgens mij; gevarieerd eten, zo min mogelijk bewerkt eten, weinig zout en suiker en veel groentes en fruit. Verder heb je natuurlijk allerlei individuele verschillen inderdaad.

Inmiddels ook wel zin in die Indische kipsalade inderdaad!

Plaats zelf een reactie