Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Populairste HR vacatures eerste helft 2016

In 2013 zijn we begonnen met het bijhouden van de populairste vacatures op onze website (en zie voor afgelopen periode populairste HR vacatures eind 2015). Het is voor ons, maar ook voor onze lezers, natuurlijk interessant om te zien welke vacatures de meeste aandacht trekken.

In het afgelopen halve jaar (januari tot en met juni 2016) waren de volgende HR vacatures het meest populair:

  1. (Strategische) HR Business Partner
  2. HR Consultant
  3. HR Manager

Deze top drie komt tot stand door de totale bezoeken voor iedere vacature op te tellen. In het afgelopen jaar valt op dat er enorm veel bezoek was op vacatures voor HR Business Partners: meer dan de HR Consultants, HR Managers en HR Adviseurs bij elkaar. Terwijl het aantal HR Adviseur vacatures hoger lag dan dat van het aantal HR Business Partners.

Zou dit een teken zijn dat de functie als aantrekkelijker wordt ervaren? Of juist dat meer HR professionals aan de slag gaan met Ulrich? Hoe dan ook is dit een interessante trend: zo'n uitschieter hebben we niet gehad sinds we met deze reeks zijn begonnen.

Eerder dit jaar schreven we wat uitgebreidere artikelen over dit onderwerp: Recruiters veel gezocht? Google trends en Aantal HR vacatures stijgt snel (?).

Over een half jaar volgt een nieuwe update!

Geplaatst in Recruitment & Arbeidsmarkt door Expand Redactie op 1 juli 2016

Reacties op Populairste HR vacatures eerste helft 2016

Er zijn nog geen reacties.

Plaats zelf een reactie