Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Help! Generatiekloof op de werkvloer - en nu?

Zodra je de werkvloer op loopt kom je de enthousiaste, leergierige stagiair tegen tot en met de senior medewerker met bakken ervaring. Verschillende soorten generaties op de werkvloer is een aanwinst voor een organisatie, maar kan ook voor problemen onderling zorgen.

Uit een onderzoek van het ADP blijkt dat 55% van de Nederlandse werknemers met intergenerationele problemen te maken heeft op het werk. Een van deze problemen zijn de uitlopende ideeën over normen en waarden en groepsverantwoordelijkheid. Als manager kan het moeilijk zijn om hier mee om te gaan en al je medewerkers gemotiveerd te houden en samen te laten werken. (‘The workforce view in Europe 2015/’16’, geraadpleegd op 19 september 2016)

Naast de intergenerationele problemen die kunnen ontstaan, zoals beschreven in het onderzoek van ADP, kunnen meerdere generaties op de werkvloer ook groei in je organisatie teweeg brengen. Zo kun je als organisatie de jarenlange ervaring en kennis van de senior medewerker goed gebruiken om verder te groeien, maar ook de stagiair kan je hierin bij helpen. Een stagiair kan vaak nieuwe inzichten verschaffen en zit niet vastgeroest in processen of procedures die binnen een bedrijf terug te vinden zijn. Als je als organisatie deze verschillende generaties laat samenwerken, kunnen zij met vernieuwende ideeën komen om je organisatie te laten groeien. Het is een van de taken van de manager om dit te bewerkstelligen.

Maar hoe zorg je er dan voor dat de generatiekloof niet tot problemen leidt op de werkvloer?

Het grootste verschil tussen de verschillende generaties zit hem volgens mij, naast wat beschreven wordt in het onderzoek van het ADP, ook in de verschillende communicatiestijlen die worden gebruikt. Doordat de technologie een steeds grotere rol is gaan spelen in onze samenleving zijn de generaties die de afgelopen jaren zijn opgegroeid steeds meer gewend om via Skype, WhatsApp en email met elkaar te communiceren. Terwijl generaties hiervoor het meer gewend zijn om telefonisch of face to face met elkaar te communiceren.

Maatschappelijke ontwikkelingen hebben naar mijn in ziens invloed gehad op de normen en waarden die verschillende generaties met zich meedragen op de werkvloer. Iedere generatie is in een ander tijdperk opgegroeid. En ieder tijdperk heeft zo zijn eigen kenmerken qua normen en waarden.

Het komt er eigenlijk op neer dat iedere generatie een eigen “handleiding” heeft om het zo maar eens te benoemen. Het is aan de manager om deze handleiding te ontcijferen en zo iedere generatie op zijn eigen manier te motiveren en de verschillende generaties samen te laten werken op de werkvloer.

Hoe denk jij dat het beste met intergenerationele problemen op de werkvloer om gegaan kan worden? Zie je überhaupt dat er zich intergenerationele problemen voordoen op de werkvloer? 

Geplaatst in HR varia door Lisa van Delft op 4 oktober 2016

Reacties op Help! Generatiekloof op de werkvloer - en nu?

Koos den Dunnen op 18 oktober 2016 17:25

Schitterende term Lisa: intergenerationeel. Niet zo benoemd is het iets van alle tijden. De wereld verandert, de jeugd heeft de toekomst. Een deel van het probleem is dat de jeugd wellicht teveel laat merken hoe snel ze zijn met nieuwe technieken zonder nog echte (werk)kennis opgedaan te hebben.

Mijn ervaring is dat ouderen het best leuk vinden, al die jonge energie maar dat de jongeren met wat meer ontzag naar de ervaring van de ouderen zouden moeten luisteren.

Ik geloof dan ook niet zozeer in managers (die eeuwige managers) maar meer in opvoeding en scholing van de stagiaires met als vak: hoe bereik ik een goede samenwerking met ouderen.

Bij de invoering van de nieuwe telefoon zag ik de jeugd dat uitleggen, met veel geduld, aan de 'ouderen'. Die gingen vrij snel enthousiast mee. Dat is iets anders dan met minachting lachen om het gebrek aan kennis van 'ouwetjes'.

Dus niks managers, gewoon bijbrengen hoe je moderniseert voordat ze stage lopen lijkt mij een uitstekende oplossing.

Plaats zelf een reactie