Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Populairste HR vacatures tweede helft 2016

In 2013 zijn we begonnen met het bijhouden van de populairste vacatures op onze website (en zie voor afgelopen periode Populairste HR vacatures eerste helft 2016. Het is voor ons, maar ook voor onze lezers, natuurlijk interessant om te zien welke vacatures de meeste aandacht trekken.

In het afgelopen halve jaar (juli tot en met december 2016) waren de volgende HR vacatures het meest populair:

  1. HR Business Partner
  2. HR interim manager
  3. HR Directeur

Deze top drie komt tot stand door de totale bezoeken voor ieder type vacature op te tellen. Net als in de eerste helft van 2016 valt het enorme aantal bezoeken op de HR Business Partner vacatures op. Begin 2016 was dit meer dan de HR Consultants, HR Manager en HR Adviseurs samen, nu zijn die laatste drie groepen een stuk groter. Een ander opvallend punt is het aantal vacatures voor Compensatio&Benefits specialisten, dat is gestegen en het aantal bezoeken op die specialistische functies is ook flink toegenomen. Van alle specialistische functies (CB, recruitment, L&D, etc.) is dit veruit de meest bezochte categorie.

Ook het komende jaar zullen we de bezoeken op HR vacatures monitoren. We zijn nu onder andere benieuwd of de vraag naar Comp&Ben specialisten verder door zal zetten, of dat er, gezien het hoge aantal vacatures (zie onder), juist meer recruiters gezocht zullen worden.

Voor een beeld van de totale aantallen vacatures in Nederland sinds de financiële crisis, lees deze uitgebreide blog op RecruitmentMatters: Vacatures in de maand november 2016.

Over een half jaar volgt een nieuwe update!

Geplaatst in Recruitment & Arbeidsmarkt door Chris Stapper op 2 januari 2017

Reacties op Populairste HR vacatures tweede helft 2016

Er zijn nog geen reacties.

Plaats zelf een reactie