Heeft u mijn [LION] al gezien?

07/02/2017 Leestijd: 3 minuten

‘LION al gezien’ , zult u zich misschien afvragen? Nee, ik bedoel geen leeuw!
Met regelmaat zie ik dat mensen mijn LinkedIn profiel hebben bekeken met hun privémodus aan. Waarom vraag ik me af?

Heeft u mijn LION al gezien, plaatjePlaatje dankzij Picalls.com

LinkedIn is immers een plek om met mensen in contact te komen en elkaar gemakkelijk te kunnen volgen. Je gaat bij een netwerkbijeenkomst toch ook niet met een bivakmuts rondlopen, op zoek naar een interessant persoon? Ik geloof daar niet zo in, ik wil open staan voor anderen en graag connecten.

Het acronym LION, LinkedIn Open Networker bestaat al een tijdje en er zijn meerdere LinkedIn Groepen waar mensen met dezelfde filosofie hun gedachten wisselen. Ik ben een LION en besloot samen met een collega om het achter onze LinkedInnaam te zetten. Puur om eens te kijken wat er gebeurt. **Spoiler alert**, niet heel veel….
Eerst eens kijken wat die filosofie van LION nu eigenlijk inhoudt en wat voor- en nadelen zijn van het connecten met mensen die je graag zou willen leren kennen, maar niet direct kent.

Nadelen
Er zijn een aantal wat onschuldige nadelen en wat risico’s die mogelijk veel problematischer zijn. Allereerst kun je denken aan je privacy issues. Als je connect met iemand die je niet kent, ziet die persoon naast je gehele profiel ook je telefoonnummer en e-mailadres. Ik heb daar zelf niet zo’n probleem mee, aangezien hier alleen mijn zakelijke gegevens staan. En bovendien, je kunt in je privacy instellingen aangeven dat je o.a. jouw telefoonnummer en e-mailadres niet wilt delen, wel zo veillig!

Een ander klein nadeel is wellicht wat spam. Tsja, ik krijg weleens wat onzin berichten of een connectieverzoek van iemand uit Kameroen. Begrijp me niet verkeerd, maar ik kan me niet voorstellen dat ik een ‘achter groot oudtante’ heb uit Kameroen die mij $ 1 miljoen heeft nagelaten…

Voordelen
Door een LION te zijn maximaliseer ik mijn zichtbaarheid. Met meer connecties zien mensen mij natuurlijk eerder, je creëert immers exponentieel meer derdegraads connecties. Bovendien zien meer mensen mijn LinkedIn updates, wat resulteert in meer verkeer naar mijn profiel of de update.

Grootste risico
Het grootste risico is dat ik connectieverzoeken stuur naar mensen die daar niet van gediend zijn. Zij kunnen aangeven dat ze mij niet kennen. Als dit te vaak gebeurd, word ik gestraft door LinkedIn en moet ik in de toekomst e-mailadressen bij connectieverzoeken invullen om te verifiëren dat ik de mensen daadwerkelijk ken. Dat is niet zo handig…

Resultaat
Ik heb nu drie weken LION achter mijn LinkedInnaam staan, wat is het resultaat? Zoals ik al even in de spoiler aangaf, niet denderend. Ik heb nauwelijks meer connectieverzoeken gehad dan normaal. Behalve dan van mijn Kameroense vriend die mij weet te vertellen dat mijn overgroot oudtante een hoop geld voor me heeft nagelaten, en dat hij dat als advocaat graag voor een luttele $ 100,- op mijn naam weet te zetten.

Ook krijg ik wat vragen vanuit mijn netwerk waar LION voor staat. Zo zie ik dat een concullega op mijn profiel heeft zitten neuzen, na een berichtje was ze ook benieuwd waar dat voor stond.

Al met al heeft LION achter mijn naam niet het resultaat dat veel mensen linkverzoeken naar mij toesturen. Het wekt wel nieuwsgierigheid in mijn netwerk, wat weer een mooi startpunt is voor een gesprek.

Bottomline
LION achter mijn LinkedInnaam of niet, nu weet u in ieder geval dat ik graag in contact met u kom. Om vrijblijvend te linken, of om eens een kop koffie te drinken en van gedachten wisselen of heel concreet om een eventuele samenwerking te bespreken!
Expand – Connecting HR

0 reactie(s) op “Heeft u mijn [LION] al gezien?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.