Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Onderzoek: Isolatie van het hoger management

"In mijn werk als HRM'er heb ik helaas meerdere malen leidinggevenden in hogere posities in een geïsoleerde positie terecht zien komen. Ze gingen informatie missen waardoor ze tegenover hun Bestuurders een slecht figuur moesten slaan. Hadden het gevoel dat ze met niemand meer een goed gesprek konden hebben zonder dat allerlei belangen speelden. Ze kregen last van nog meer stress. Of werden soms gewoon eenzaam.

Alle HRM’ers die ik ken herkennen dit fenomeen. Hebben het zelf soms meegemaakt. En toch is er niets over geschreven in ons taalgebied. Bestaat het dan niet? Of wel? En hoe ziet het er dan uit, hoe werkt het en wat zou je er aan kunnen doen?"

Richard Voddé

Na een jaar of twintig verschillende HR rollen te hebben vervuld in hele mooie, verschillende soorten organisaties, heeft Richard zijn plek gevonden in het Hoger Beroeps Onderwijs. Als docent bij Fontys HRM en P leidt hij beginnende vakgenoten op.

De komende jaren wil Richard HR-vakgenoten inspireren en motiveren. Door zijn ervaring in het zien en legge nvan verbanden helpt hij mensen vooruit. Hierbij heeft hij extra aandacht voor ondernemende studenten en beginnende professionals en zoekt hij steeds uitdagend eopdrachten.

Richards voornaamste onderwerpen zijn: HRM, organisatieverandering, individu en organisatie, cutluur en leidinggeven. Hij coacht onder andere een groep junior consultants die projecten, opdrachten, onderzoeken en klussen doen voor externe opdrachtgevers in het kader van hun studie. Daarnaast verzogt Richard als docent hoor- en werkcolleges, onderzoeken, loopbaanbegeleiding en begeleidt hij opdrachten van afstudeerders.

Benieuwd naar de resultaten van Richards onderzoek? Lees hier: Op eenzame hoogte, isolatie van het hoger management.