Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Populairste HR vacatures eerste helft 2017

In 2013 zijn we begonnen met het bijhouden van de populairste vacatures op onze website (en zie voor afgelopen periode Populairste HR vacatures tweede helft 2016. Het is voor ons, maar ook voor onze lezers, natuurlijk interessant om te zien welke vacatures de meeste aandacht trekken.

Disclaimer: voor interim opdrachten hoeven we zelden te adverteren, deze hebben we daarom niet opgenomen in de data die ten grondslag liggen aan onderstaande lijstjes.

In het afgelopen halve jaar (januari tot en met juni 2017) waren de volgende HR vacatures het meest populair (werden in totaal het meest bezocht):

  1. HR Business Partner
  2. HR Manager
  3. HR Directeur

Omdat dit vooral veel zegt over de vacature aantallen hebben we dit jaar ook een top 3 van meest geplaatste vacatures:

  1. HR Business Partner
  2. HR Adviseur
  3. HR Manager

Nog interessanter is het gemiddeld aantal views per plaatsing, dit levert weer een andere top 3 op:

  1. HR Manager
  2. HR Business Partner
  3. Compensation & Benefits Manager

Het meest opvallende cijfer in onze data was de populariteit van de HR manager vacature, waar de HR Business Partner met stip op 1 staat in aantallen vacatures, worden vacatures voor een management functie het meest bezocht (ongeveer 50% meer dan HR Business Partners). Waar onze klanten voornamelijk HR Business Partners zoeken, lijken veel professionals juist de stap naar een management functie te willen maken. Verder is het ook interessant om te zien dat er een specialistische functie in de top 3 meest bekeken staat, de C&B Manager. 

Enige context over de vraag naar HR professionals is te lezen in een artikel van consultancy.nl, Werven en behouden van talent wordt steeds lastiger voor HR, op basis van data van Berenschot. Het artikel geeft data over welk percentage bedrijven moeite heeft met het invullen van vacatures en ook een verdeling over branche en functietype, zeker de moeite waard.

Over een half jaar volgt de volgende vacature-update!

Geplaatst in Recruitment & Arbeidsmarkt door Expand Redactie op 19 juli 2017

Reacties op Populairste HR vacatures eerste helft 2017

Er zijn nog geen reacties.

Plaats zelf een reactie