Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Gastles Fontys Hogeschool Eindhoven

Afgelopen woensdag en donderdag heeft Expand weer bijgedragen aan ontwikkeling van studenten HRM aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven.

Voor het vak gespreksvaardigheden en HRM-gesprekken zijn Petra Brondgeest en ik vanuit het beroepenveld aanwezig geweest. Ik voerde gesprekken voor het vak gespreksvaardigheden met eerstejaarsstudenten. Er werd studenten geleerd om open vragen te stellen, geen containerbegrippen te gebruiken, te parafraseren, door te vragen en samen te vatten. Hartstikke leuk om te zien hoe serieus en actief studenten hiermee bezig zijn.

Gastcollege door consultant Folkert Kooijman

Nadat ik zelf een aantal keer werd geïnterviewd, door soms nerveuze, maar altijd enthousiaste studenten, was ik zelf aan de beurt. Ik mocht mijn skills laten zien en hun docent Katrin Horst te interviewen. Na het gesprek kreeg ik een applaus, en de feedback dat het gesprek zo natuurlijk aanvoelde.

Aan het eind werd Katrin door de studenten bedankt voor haar waardevolle lessen en kreeg zelfs een presentje. Mooi om te zien dat studenten zo dankbaar zijn voor een bevlogen docent, en dat wij vanuit Expand een bijdrage hebben kunnen leveren aan de ontwikkeling van toekomstige HR professionals. Hopelijk ontmoet ik hen binnenkort weer eens, en kunnen we hen op termijn bemiddelen of worden zij zelfs onze opdrachtgevers!

Geplaatst in Expand door Folkert Kooijman op 18 oktober 2017

Reacties op Gastles Fontys Hogeschool Eindhoven

Er zijn nog geen reacties.

Plaats zelf een reactie