Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Nieuwe (HRM) ontwikkelingen gaan vooral over eigenaarschap van werknemers!

Hieronder volgt een korte inleiding in het artikel, voor de volledige tekst zie de link onderaan deze pagina.

En kunnen we dat dan meten, en hoe dan?
HRM zit weer in een fase waarin de ene hype over de andere struikelt. Zijn we nog niet bekomen van HR Analytics, worden de HRM-ers overspoeld met ontwikkelingen als; ‘onboarding, employee experience en de employee journey’ om er maar een paar te noemen. Bea Aarnoutse pakt dat in zekere zin samen in haar boek Alignment 2.01. Maar als we goed naar deze trends of hypes kijken (aan u aan te geven wat u ervan vindt) zien we overeenkomsten die te maken hebben met betrokken en bevlogen werken, met zelfmanagement en eigen verantwoordelijkheid over je talenten ontwikkelen en inzetbaarheid. Met andere woorden het gaat dus vooral over op welke wijze we het (psychologisch) eigenaarschap van werknemers kunnen (helpen) verbeteren en te versterken.

Drs. Peter JH Dona, consultant, onderzoeker en docent op gebied van HRM en duurzame inzetbaarheid. Eigenaar van adviesbureau Dona HR Advies, en kerndocent HRM bij Avans Plus.

In samenwerking met: Jacqueline Spijker, Arbeidsdeskundige en Loopbaanadviseur, bij adviesbureau MENEA en Susie Wijnhoven, strategisch adviseur duurzame inzetbaarheid bij Zorgverzekeraar VGZ.

Inleiding: De (nieuwe) HR trends in het kort
Hieronder beschrijven we in het kort de bovengenoemde trends en leggen vervolgens een verband met de theorie omtrent psychologisch eigenaarschap en werken vervolgens een model uit waarin we toelichten wat eigenaarschap voor de werknemer betekent en wat dat voor de leidinggevende betekent. In onze visie is het eigenaarschap van de werknemer verbonden met de leiderschapsstijl van de leidinggevende. Dialoog is dan het middel om dat tot stand te brengen, waarbij o.i. dialoog wel wat meer inhoud heeft dan ‘het goede gesprek’."

In het artikel beschreven trends zijn onder andere:

  • Employee onboarding
  • Employee experience
  • Employee journey

Lees hier het hele artikel van Peter en Jacqueline: Nieuwe (HRM) ontwikkelingen gaan vooral over eigenaarschap van werknemers!