Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Carnaval en verwachtingspatronen

Goede morgen,

Met alle voorbereidingen vandien voor mooie carnavalsdagen vernam ik een prachtige anekdote. Ik heb besloten om deze met u te delen. Over verwachtingen gesproken.

Een projectmanager had een delegatie uit Japan op bezoek. Ze zouden in totaliteit twee weken in Nederland blijven. De eerste week was gericht op zakelijke afspraken en de tweede week als uitloop en een aantal excursies. Echter in de internationale agenda was geen rekening gehouden met carnaval dat aan het begin van de 2e week zou beginnen. De onderhandelingen verliepen voortvarend en al snel werd besloten dat extra excursies ingepland konden worden. In deze ontspannende sfeer werd ook verteld over het volksfeest dat "onder de rivieren" zou losbarsten. De projectmanager vertelde dat op zondag "the big parade" (grote optocht) zou plaats vinden. Deze ervaring wilde de groep Japanners zeker opdoen en er werd een afspraak ingepland.

Op zondag kwam de groep naar de afgesproken plek. De camera's in aanslag om alles vast te leggen. De uitbundig uitgedoste carnavalisten werden op de gevoelige plaat vastgelegd en het wachten was op de groepen en wagens. Gelukkig was iedereen dik aangekleed want het was behoorlijk koud. Een Japanner vroeg ook of het niet koud was om de optocht door te laten gaan. Een volmondig nee deed hem glunderen. Langzamerhand nam het geluid van de carnavalsmuziek toe en dat gold ook voor de spanning bij de groep. Nadat de eerste groepen en wagens waren voorbij gekomen waren keken een paar Japanners enigzins beteuterd. Op de vraag of er iets was was het antwoord eenduidig:
"we thought that the parade would be like carnaval in Brasil". Tja aan dit verwachtingspatroon kon het zuidelijke Nederland niet voldoen...

Ik wens u een warme week toe!

Geplaatst in HR in beeld door Michiel Maassen op 13 februari 2012

Reacties op Carnaval en verwachtingspatronen

Er zijn nog geen reacties.

Plaats zelf een reactie