Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Dag van de gelijke beloning

Het toekennen van een dag aan een idee, gebeurtenis of ideaal is een oude manier om speciaal aandacht daaraan te geven. Na moederdag, dierendag en dag van de secretaresse is er nu ook een dag van de gelijke beloning. En u raad het al, dat is vandaag.

Minister de Geus gaat vandaag in discussie met werkgevers over gelijke beloning. En van 8.00 tot 18.00 is er een deskundigenpanel bereikbaar dat al uw vragen over gelijke beloning kan beantwoorden. Kijk vooral even op de site voor meer informatie! (edit door redactie: link is inmiddels gesloten)

De site stelt onder andere duidelijk dat er qua beloning geen onderscheid gemaakt mag worden tussen mannen en vrouwen. Toch blijkt dit in de praktijk regelmatig te gebeuren. Maar waarop is die beloning gebaseerd? Heeft dit puur en alleen te maken met de geschiedenis waarin alleen de mannen werkten? Of zijn er nog andere oorzaken te bedenken...

Geplaatst in Compensation & Benefits door Chris Stapper op 24 oktober 2006

Reacties op Dag van de gelijke beloning

Paul van Oosterhout op 15 december 2015 16:44

Ik denk inderdaad dat het te maken heeft met de geschiedenis. Ik zou geen andere reden kunnen bedenken waarom een vrouw, die evenveel, en op een soortgelijke functie werkt als een man, minder verdient.Hoe lang zal het nog duren voordat dit verschil gaat verdwijnen? En moeten bedrijven zich niet meer gaan richten op vrouwen? Scheelt weer in de arbeidskosten.

Chris Stapper op 15 december 2015 16:44

Misschien moeten bedrijven zich inderdaad gaan richten op vrouwen. Minister de Geus denkt er in ieder geval zo over:

(link werkt niet meer, verwijderd door de redactie)Ik geloof zeker dat de geschiedenis een rol speelt. Toch denk ik dat dat niet het enige is. Ik heb laatst nog een artikel gelezen waarin stond dat vrouwen geldelijke beloning minder belangrijk vonden. En dat ze het moeilijker vinden om meer te vragen, terwijl mannen dat juist wel doen. Dat zou ook een deel van het verschil moeten verklaren.

Kathalijne Schuurmans op 15 december 2015 16:44

Zouden mannen misschien beter onderhandelen over hun salaris dan vrouwen?

Plaats zelf een reactie