Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

De 5 best gelezen HR artikelen eerste helft van 2015 x2

Bij Expand monitoren we regelmatig wat er gebeurt op onze website, zo zien we precies welke artikelen het meest gelezen worden (en dus waar de kennisvraag van onze bezoekers ligt). We zien ook welke HR vacatures het meest worden bekeken, zo zien we waar de ambities van onze bezoekers liggen (meestal op directieniveau!). Hieronder treft u twee lijstjes: de meest gelezen HR artikelen van het afgelopen halve jaar en de 5 meest gelezen artikelen die ook in dit halve jaar zijn geplaatst. De eerste geeft een indruk van de steeds terugkomende onderwerpen, de tweede van wat actueel is geweest de afgelopen tijd.

 

5 best gelezen HR artikelen eerste helft van 2015: of all time

 

  1. Mintzberg organisatiestructuren / modellen

Mintzberg is wellicht nog steeds populair omdat het ook een vast onderdeel is van het curriculum voor studenten. Toch zullen ook ervaren managers soms teruglezen om zijn configuraties weer op te frissen. Na de reacties, ook op andere artikelen, denken we dat Mintzberg precies het goede abstractieniveau heeft gevonden om organisaties te beschrijven.

  1. De 7 eigenschappen van effectief leiderschap - Stephen covey - boekbespreking

Het is alweer bijna drie jaar geleden dat Covey is overleden. Zijn nalatenschap wordt echter nog goed gelezen - zo ook deze samenvatting van zijn bekendste boek. In de artikelen over persoonlijke effectiviteit wordt zijn naam nog regelmatig genoemd.

  1. Het model van Dave Ulrich / boekbespreking Human Resource Champions

Ulrich is hier verreweg de meest besproken naam. Ook in onze netwerkgesprekken horen we hem veel, soms omdat hij outdated zou zijn, soms omdat een van zijn andere ideeën meer aandacht zou verdienen (zoals de HR Player) en zeer vaak omdat Ulrich geïmplementeerd wordt in een organisatie en dan gaat het over welke uitdagingen daarbij komen kijken. Geen wonder dat deze samenvatting ook nog zeer regelmatig wordt gelezen.

  1. Universitair afgestudeerd en werkloos, doodnormaal de komende jaren!

Onder het blog staat een discussie over de toegevoegde waarde van een opleiding, deze draagt ongetwijfeld bij aan het bezoek op dit artikel.

  1. Organisatiemodellen als basis voor een ontwikkelplan

Wat is de waarde van een model? En welk model vormt een goede basis om je ontwikkelplan voor je organisatie op te stellen? We werken aan een niewue versie van dit artikel, in samenwerking met onze community pagina 10 HR modellen om mee aan de slag te gaan, dat inmiddels bijna af is!
 

5 best gelezen HR artikelen eerste helft van 2015: geschreven in 2015

 

  1. Schrijf na een afwijzing altijd een bedankbriefje! - beating the odds

Carole schreef over 'de andere kant van de tafel' in de meeste van haar blogs en geeft de gouden tip waar ze een nieuwe baan mee heeft gevonden!

  1. Personeel ontslaan? Wacht niet tot 1 juli 

Arbeidsrecht is verreweg een van de meest gelezen categorieën op ons weblog, zeker de artikelen over snel veranderende wetgevingen worden goed gelezen. De afgelopen periode - maar dit zien we nog niet bovenaan in de analytics natuurlijk - begonnen de artikelen over de wetswijzigingen per 1 juli enorm goed gelezen te worden. Zie de categorie arbeidsrecht voor de meest actuele ontwikkelingen op dat gebied.

  1. De beste route voor HR starters

Hoe geef je je HR loopbaan vorm? Dit artikel poogt daar een heldere invulling aan te geven op basis van een van de meest ervaren bloggers op onze website.

  1. Wet flexibel werken per 14 april 2015

Zoals gezegd: de actuele arbeidsrecht artikelen worden zeer goed gelezen, zie daarom ook deze wijziging!

  1. Human Resources in Azië

We zijn erg trots op onze internationale bloggers en ook deze inzichten uit Azië zijn zeer interessant!

--

En dat was het eerste grote overzicht voor dit jaar! Over een half jaar volgt weer een overzicht!

Geplaatst in Expand door Expand Redactie op 6 juli 2015

Reacties op De 5 best gelezen HR artikelen eerste helft van 2015 x2

Er zijn nog geen reacties.

Plaats zelf een reactie