Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

De kracht van enthousiasme

De kracht van enthousiasme is dat het mensen laat reageren. De beste manier om iemand voor een idee of een project te winnen, is door er zelf enthousiast over te zijn. Met een glimlach afstappen op iemand en zeggen: ik ben blij dat ik hier ben. We gaan er samen een succes van maken.

Met een optimistische, enthousiaste houding kun je eenvoudig anderen overtuigen en meekrijgen. Enthousiasme is een gevoel dat van binnenuit moet komen. Meestal gaat enthousiasme gepaard met drukke lichaamsbewegingen en een groter stemvolume.

Power of enthusiasm

Echt enthousiasme bestaat uit twee delen: geestdrift en zelfvertrouwen. De één heeft het van nature. De ander krijgt enthousiasme door succes ervaringen. Deze kunnen ervoor zorgen dat iemand geloof krijgt in wat hij of zij doet en is en zich daarbij prettig gaat voelen.

Wees opgewonden over iets en straal het vertrouwen uit dat u dat kunt doen.  Enthousiasme is even belangrijk als bekwaamheid en hard werken. Mensen die hard werken, van hun werk houden en enthousiasme overdragen zijn degenen die het ook in crisis tijden heel ver brengen en geluk afdwingen.

Opgewektheid en positiviteit in je omgeving geeft energie. Zorg ervoor dat je jezelf altijd omringd met gelukkige en succesvolle mensen.

 

Plaatje dankzij CarbonNYC op Flickr.

Geplaatst in Talent & Leadership Development door Corinne Klaver op 13 maart 2012

Reacties op De kracht van enthousiasme

Marianne op 15 december 2015 16:44

Mooi stuk, zo werkt het!

Plaats zelf een reactie