Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

De rest van het jaar vrij; wie wil dat nou niet?

In dit artikel zegt Richard Branson dat hij de vakantiepolicy bij zijn bedrijven overboord gooit en iedereen zo veel en vaak vakantie kan houden als hij/zij wil. Wat een (te) gekke stunt!

Op deze manier wil Richard werknemers verantwoordelijkheid laten nemen om hun vakantie te plannen in een periode dat het niet schadelijk is voor de carrière, het team en de zaken.
We zijn vaak erg druk met onze werkzaamheden. Je hoort steeds vaker dat mensen een burn-out krijgen of overspannen raken en thuis komen te zitten. Dit zijn dingen die Richard met zijn actie probeert te voorkomen. Iedereen kan letterlijk onbeperkt vakantie nemen, en hoe gaaf is dat!!
Verder geeft dit mogelijkheden om die ene gave reis te maken die je altijd al in gedachten had, of dat familielid wat in het buitenland woont vaker te bezoeken.
Hoe staan jullie hier tegenover? Prima zoals we het nu doen, of gaan we vrij onze eigen vakanties plannen?

Door Robbert Graafmans op 26 september 2014

Reacties op De rest van het jaar vrij; wie wil dat nou niet?

Chris Stapper op 15 december 2015 16:44

Heel goed onderwerp! Ik denk ook dat alleen al het gevoel dat mensen zelf kunnen kiezen heel veel oplevert. En ook dat, als ze op deze manier in hun verantwoordelijkheid worden aangesproken, er niet snel problemen voor teams zullen ontstaan. Ik ben erg benieuwd wat dit gaat betekenen voor de Virgin luchtvaartmaatschappij en ook voor Virgin als werkgeversmerk.

Plaats zelf een reactie