Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

EEN MOTIVATIEBRIEF? Dat is zo 2010!

Het is te gek voor woorden! Of zal ik zeggen zinnen, of nog liever, brieven: Je valt tegenwoordig op als je, heel ‘old school’, een motivatiebrief toevoegt aan je CV als je solliciteert (zie ook bijvoorbeeld: goede motivatie ontbreekt vaak). Interimmers onder ons opgelet: Dit geldt zowel voor interimopdrachten als voor reguliere vacatures. In gesprekken met zowel vakgenoten in diverse rollen van het HR veld, als netwerkcontacten van commerciële bemiddelingsbureau’s is iedereen het ermee eens: het ontbreken van een motivatiebrief maakt het selecteren van de juiste kandidaat moeilijker.

Voor de meeste vakgenoten geldt dat ze graag een brief willen om de logica en opbouw van een CV snel te kunnen doorgronden. Het alternatief in het ergste geval is om zelf door een meerdere pagina’s tellend, regelmatig in opstelvorm geschreven, verhaal te moeten graven op zoek naar die specifieke ervaring die voor de te vergeven opdracht of functie noodzakelijk is.

Persoonlijk vind ik een brief interessanter om de ‘verborgen informatie’ welke dat oplevert. Uit taalgebruik, zinsopbouw, het weglaten van belangrijke zaken of goed bedoeld noemen van de ‘verkeerde’ dingen (“ik moest vanwege reorganisatie weg bij mijn huidige werkgever”: NOOIT doen!!!) haal ik veel relevante informatie over de kandidaat in kwestie, zoals: Hoe secuur is hij of zij? In hoeverre neemt deze kandidaat eigen verantwoordelijkheid? Hoe positief, negatief, resultaatgericht ingesteld is de mens achter deze brief?

Kortom, een motivatiebrief heeft wel degelijk toegevoegde waarde. Voor de selecterende partij en dus per definitie ook voor de kandidaat in kwestie!
Dus, wil je je onderscheiden in deze markt, doe de basis ‘gewoon’ goed. Stuur een brief mee naast je CV, dan is dat al het halve werk!

Geplaatst in Recruitment & Arbeidsmarkt door Tjalien de Lange op 13 november 2013

Reacties op EEN MOTIVATIEBRIEF? Dat is zo 2010!

Chris Stapper op 15 december 2015 16:44

Hallo Tjalien,

Ik ben eigenlijk best verbaasd hierover! In mijn beleving zien we nog vrij veel sollicitatiebrieven. Maar toen ik je artikel net herlas dacht ik ineens; zou dit te maken kunnen hebben met 'solliciteren via LinkedIn' en vergelijkbare opties? Sommige mensen reageren 'even snel via hun telefoon', als ze in de trein naar huis zitten. Op hun telefoon staat geen brief, alleen een login voor LinkedIn, dus komt er geen motivatie bij.
Of gebeurt dit ook als er 'gewoon ouderwets' een cv wordt opgestuurd?

Tjalien op 15 december 2015 16:44

Hoi Chris,

Dit gebeurt inderdaad veelal door toename in online sollicitatiemogelijkheden. Vensters om tekst toe te voegen zijn regelmatig ook klein. Je moet dan soms je brief kopiëren en plakken vanuit Word o.i.d., omdat je anders je hele brief niet kunt overzien. Maar het gebeurt ook bij reguliere sollicitaties per mail. Mensen die een mail sturen en in 2-3 regels vermelden dat ze geïnteresseerd zijn in betreffende functie, en verwijzen naar bijgesloten CV. Het is maar net wie wat onder motivatiebrief verstaat natuurlijk!

Plaats zelf een reactie