Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Een nieuw jaar

Ik was blij verrast en vereerd toen Expand mij midden 2006 vroeg om voor hun nieuwe Internetsite bijdrages te leveren, te bloggen. En gelukkig was het niet moeilijk om een onderwerp te vinden,

De combinatie van een fascinatie voor software technologie en mijn verbazing over de "technofobie"  of "techno-ignorantie" van de HR-functie is een continue bron van inspiratie .

Online recruitment is een jong en grotendeels onontgonnen terrein dat bijzonder weinig innovatie heeft laten zien sinds de lancering van Monsterboard in 1994, nu alweer 12 jaar geleden.

Vacaturesitses zijn niet de oplossing gebleken die ze tijdens de eerste Internet bubble beloofden te zijn. En met de komst van een tweede Internet hype, weinig toepasselijk Web 2.0 gedoopt, worden alweer de nodige overspannen verwachtingen gewekt.

Ik hoop dat 2007 ook een aantal werkelijke verbeteringen mag brengen. Na 12 jaar zijn we daar toch wel eens een keer aan toe.

Geplaatst in Recruitment & Arbeidsmarkt door Marc Drees op 1 januari 2007

Reacties op Een nieuw jaar

Paul van Oosterhout op 15 december 2015 16:44

In online recruitment moet er inderdaad nog veel gebeuren. Maar dat heeft ook te maken met de generatie. De mensen die er nu aan zitten te komen zijn veel meer bekend met internet dan de generatie daarvoor. Daar zit ook een enorme kloof tussen. Ik denk, nee ik hoop van harte, dat we de komende jaren wel die mooie nieuwe dingen gaan zien. De volgende generatie is er namelijk klaar voor.

Plaats zelf een reactie