Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Expand voert met succes loopbaancounseling trajecten uit

De nieuwe onderdelen in de dienstverlening van Expand hebben succes. Vanaf 1 april 2009 ondersteunt Expand niet alleen bedrijven bij capaciteit vraagstukken binnen de HR kolom (werving en selectie en interim-management) maar zijn ook de eerste trajecten op het gebied van loopbaancounseling van start gegaan.

Als voorbeeld haal ik graag de casus aan van Eef van de Wildenberg (gefingeerde naam), Eef werkt al 6 jaar als HR manager binnen de financiële dienstverlening en wilde heel graag een overstap maken naar een andere branche. Het was nog niet helemaal duidelijk welke branche haar voorkeur had en waar nu precies haar sterke kanten lagen. Met deze open vragen kwam ze in aanraking met ons en hebben wij het volgende traject uitgezet:

  1. Expand heeft een uitgebreid competentie en voorkeuren onderzoek uitgevoerd bij Eef. Dit gebeurde in alle rust, digitaal vanuit huis.
  2. Op basis van de uitkomsten van dit onderzoek heeft de consultant van Expand een diepte interview afgenomen en heeft hij samen met Eef naar haar profiek gekeken. De uitkomsten hiervan dienden als input voor het verder vormgeven van het ambitiepatroon van Eef.
  3. Expand heeft haar netwerk ingezet om Eef in contact te brengen met HR managers in de sector die gekozen werd als target.
  4. Deze gesprekken stelden Eef in staat om een goed inhoudelijk beeld te krijgen van de mogelijkheden en functie-inhoud van de HR rol binnen deze sector. Bijkomend voordeel is dat het persoonlijke netwerk van Eef op deze manier ook groter werd.
  5. Met deze extra bagage was Eef in staat om haar eigen wensen pakket helder te krijgen en kon Expand gericht op zoek in haar netwerk naar de ultieme baan voor deze HR professional.
  6. Via ons netwerk konden we Eef uiteindelijk aan tafel brengen met een organisatie in de gewenste branche.


Door haar vergrote zelfkennis, gecombineerd met de inhoudelijke kennis in de betreffende branche (opgedaan door de gesprekken met de verschillende HR managers in die branche) was Eef een gewilde kandidaat en hebben we deze maand de afronding kunnen vieren van een bijzonder traject.

Het Expand team is zelf ook enthousiast over de nieuwe dienstverlening. Wij hopen u ook op loopbaancounseling gebied zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Update mei 2012
Inmiddels hebben we bovenstaande dienst licht aangepast. Meer informatie vindt u op onze pagina Loopbaanontwikkeling.

Geplaatst in Expand door Expand Redactie op 1 augustus 2009

Reacties op Expand voert met succes loopbaancounseling trajecten uit

Er zijn nog geen reacties.

Plaats zelf een reactie