Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Faalangst binnen het bedrijfsleven

Gisteravond ben ik naar een workshop geweest met als thema faalangst op het sportveld. Tijdens de bijeenkomst herkende ik een aantal aspecten die ik ook in mijn werk als personal coach tegenkom bij hoogopgeleide professionals.

Welke rol speelt faalangst bij medewerkers binnen uw organisatie? In mijn werk ontmoet ik regelmatig ervaren professionals die worstelen met deze angst.

Grote ambitie, gedrevenheid, de lat continu hoog leggen, niks aan het toeval willen overlaten e.d. zijn eigenschappen die professionals nog wel eens in de weg zitten. Mijn ervaring is dat met name jonge, hoogopgeleide vrouwelijke werknemers onder de commerciële druk van organisaties zichzelf nog wel eens verliezen.
Faalangst komt overal voor en zal in tijden van economische zware tijden een grotere wissel om mensen trekken.

TIP: blijf goed kijken naar je mensen en blijf op de hoogte van hun wel en wee.

Gezonde spanning verandert in de loop van iemands loopbaan niet zelden in ongezonde stress. Mensen raken uit balans en worden langdurig ziek. Als het lastig en spannend wordt, hebben veel vrouwen de neiging om gaan nog harder te gaan werken. Ze nemen steeds minder pauze, vragen nauwelijks meer om hulp en luisteren onvoldoende naar de signalen van hun lijf.  Het zelfvertrouwen wordt geleidelijk aan minder, ze gaan disfunctioneren en staan verkrampt in hun werk. Vaak uit zich dit ook in het minder communiceren over wat hen bezig houdt. Iemand wordt stil en trekt zich  terug.

Hier ligt zowel een uitdaging voor de persoon zelf als voor de direct leidinggevende om deze signalen op te pakken. Samen in gesprek gaan en de professionals coachen op een effectieve manier met deze angst om te gaan.

Iedereen kan met faalangst leren omgaan. Een beetje angst, mits reëel, kan echter ook een positieve werking hebben op prestaties van mensen. Gezonde angst houdt mensen scherp en alert dat is in tijden van snelle veranderingen een belangrijk goed. Hoe eenvoudig is het voor u om faalangst te zien bij uw mensen en op welke wijze zorgt u dat het niet tot verzuim leidt?

Geplaatst in Talent & Leadership Development door Corinne Klaver op 22 mei 2012

Reacties op Faalangst binnen het bedrijfsleven

Stephanie op 15 december 2015 16:44

Goed artikel. Faalangst kan je inderdaad behoorlijk in de weg staan, vooral op je werk omdat je daar juist goed wilt presteren en laten zien wat je kunt.

Wat ik vaak doe als ik ergens onndig zenuwachtig voor ben is mijzelf de vraag stellen: wat is het ergste wat me kan overkomen? Dat relativeert de boel een beetje.

Vervolgens probeer ik aan iets grappigs te denken, zodat ik wat lachhormonen aanmaak in mijn hersenen en waardoor ik makkelijker kan ontspannen en gewoon mijn ding kan doen.

Misschien hebben anderen ook iets aan deze tips.

Plaats zelf een reactie