Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

F*ck the university

‘Hele hordes afgestudeerde p&o’ers aan een hbo-opleiding denken met een vervolgstudie op universitair niveau beter af te zijn. Een masterstitel is goed voor mijn carrière, en dan kan ik als ik ga werken meer verdienen', geven ze op als motief. Terwijl bedrijven als het gaat om HRM’ers juist zitten te springen om mensen die met hun handjes willen wapperen! Het is on-ge-lo-fe-lijk om welke verkeerde redenen mensen doorstuderen aan een universiteit. Dan moet je niet het HRM-vak kiezen. Deze groep moet gaan werken en met ervaring op zak later eventueel in deeltijd een universitaire graad halen. Daar ben je veel beter mee af als HRM’er’.

Zou deze consultant gelijk hebben? Met een hbo-diploma bewijs je over een goed stel hersens te beschikken, ben je een praktijkmens en mag je jezelf waarmaken in de praktijk. Immers, voor de meeste functies in het HRM-gebied worden hbo’ers gevraagd. Grote denkers zijn niet in groten getale aanwezig in het HRM-vak. Toch?

 

Redactie: zie ook Universitair afgestudeerd en werkloos? Doodnormaal in de komende jaren!

Geplaatst in Talent & Leadership Development door Rosita Havekes op 3 maart 2009

Reacties op F*ck the university

marc loohuis op 15 december 2015 16:44

Het gaat hier inderdaad om de keuze voor een master te maken met een goede reden. Veel geld verdienen is niet de juiste reden!

In onze praktijk spreken wij veel bachelors die twijffelen over de keuzes die ze moeten gaan maken. Ga ik werken of ga ik nog een master halen?

Expand kan overigens prima helpen met het maken van dit soort keuzes, wij zijn immers de netwerkorganisatie die met 2 voeten in het werkveld staat.

In het kort komt het er op neer dat het voor net afgestudeerde masters problematisch kan zijn om een eerste stap te maken. Je mist immers de praktijk ervaring die een bachelor wel heeft (......)

rosita op 15 december 2015 16:44

goed punt, marc. Uit ervaring weet ik dat m'n eerste baan vinden met een verse drs-titel op zak pittig was. Juist door het ontbreken van die ervaring. Ik had dus bij Expand moeten zijn (.;

Richard Koopman op 15 december 2015 16:44

Dat grote denkers zijn niet in groten getale aanwezig in het HRM-vak is best zorgelijk. Ongeacht of dit gekoppeld is aan een Bachelor of een Master. En misschien het dat niet in groten getale aanwezig zijn van grote denkers op andere managementvakken en organisaties even zorgelijk..

Richard Koopman op 15 december 2015 16:44

Ik bedoelde: Dat grote denkers zijn niet in groten getale aanwezig in het HRM-vak is best zorgelijk. Ongeacht of dit gekoppeld is aan een Bachelor of een Master. En misschien is het niet in groten getale aanwezig zijn van grote denkers op andere managementvakken en organisaties even zorgelijk..

Plaats zelf een reactie