Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Gezonder personeel levert organisaties miljarden op!

Het lijkt een inkopper, maar veel HRM'ers realiseren zich nog onvoldoende wat een daling van verzuim hun organisatie oplevert. Vandaag blijkt uit onderzoek van adviesbureau CapGemini in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken dat een daling van het ziekteverzuim met 1 procent alle bedrijven samen 2,6 miljard euro per jaar aan kosten scheelt. Omgerekend komt dat jaarlijks op ongeveer 400 euro per werknemer. Daar komt bij dat gezonde medewerkers zorgen voor een hogere productiviteit. Indien er duurzaam gewerkt wordt  levert 1 procent toename een extra voordeel van 6 miljard euro per jaar.

Bij de start van de campagne Duurzame inzetbaarheid maakt Staatssecretaris Paul de Krom de resultaten van de doorrekening door CapGemini bekend. Uit de cijfers blijkt dus dat duurzame inzetbaarheid van personeel vele organisaties winst oplevert.

Tevens wijst Sociale Zaken erop dat de arbeidsmarkt drastisch verandert door de vergrijzing. De gemiddelde leeftijd van werknemers stijgt; werkgevers doen er verstandig aan om hun personeel fit te behouden en fit te houden.

Wat doet u aan duurzame inzetbaarheid in uw organisatie?

 

Plaatje dankzij 401(K) op Flickr

Geplaatst in Compensation & Benefits door Petra Brondgeest op 10 oktober 2012

Reacties op Gezonder personeel levert organisaties miljarden op!

op 15 december 2015 16:44

Plaats zelf een reactie