Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Global Recruitment Conference: dag 2

Dankzij enkele weldoeners was ik vandaag op de Global Recruitment Conference. Een zeer interessante conferentie tot zo ver. Zoals altijd hoor je in de wandelgangen de meest interessante zaken: nieuwe contacten, nieuwe initiatieven, ideeën uitwisselen met Kevin Wheeler. Een zeer inspiratievolle omgeving, inclusief een Bloggers shack (zelf ingericht door Marc Drees). Erg interessant was de presentatie van EA, waar ik hier een korte samenvatting van zal geven.

De bottomline, presentaties in het kort
Sterke verslagen van de presentaties zijn al geschreven door Marc en Gordon. Daarom zal ik me beperken tot een overzicht van wat ik zeer relevant vond aan de presentatie van Matthew Jeffrey van EA. En niet per se omdat ik games interessant vind, maar omdat hij in zeer sterke punten de kern van de toekomstige recruitment scene weergaf.

De bottomline van deze en de derde presentatie over employer brands was trouwens simpel. Zie je de waarde niet in? Prima, maar dan kun je op enige termijn niet meer meedoen: andere organisaties hebben dan de ervaring en de kennis om zich sterk te profileren. Als je dan moet instappen, dan ben je te laat.

Kandidaten kun je maken
De mensen die je zoekt, zijn niet altijd aan het zoeken. Het gaat niet om timing, er zijn op het moment dat iemand wél zoekt. Het gaat om gevoel: dat (potentiële) kandidaten van jouw bedrijf denken: daar wil ik werken. Ongeacht of ze op zoek zijn of niet.
Volgens Jeffrey is web2.0 daarbij onmisbaar.

Employer branding is overal
Employerbrands worden door EA zeer serieus aangepakt. Eerste signaal: het is geen HR activiteit, er is een committee opgezet waarin mensen van alle disciplines zitten. Zij bepalen samen de brand/strategie.

Tweede signaal: EA gebruikt praktisch alle mogelijke kanalen om hun brand uit te dragen. Zo hebben ze een alumni programma, een intern referral programma, gebruiken ze facebook, youtube en LinkedIn. En benutten ze uiteraard de eigen website. En, niet te vergeten, er ligt wervingsmateriaal bij de receptie. Als mensen toch zitten te wachten..

Blogs over de GRC:
Marc Drees en Gordon Lokenberg hebben alle presentaties live verslagen, hun artikelen vind je hier:
Marc over presentatie 1 (future of recruitment)
Marc over presentatie 2 (EA)
Marc over presentatie 3 (Employer brands and social media

Gordon over presentatie 1 (future of recruitment)
Gordon over presentatie 2 (EA)
Gordon over presentatie 3 (Employer brands and social media)

Kortom
Vandaag was een zeer leuke en inspiratievolle dag. Morgen weer! De komende weken zullen mijn blogs gevuld zijn met de nieuw opgedane ideeën.

Geplaatst in HR varia door Chris Stapper op 12 november 2008

Reacties op Global Recruitment Conference: dag 2

Er zijn nog geen reacties.

Plaats zelf een reactie