Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Graduate de beste? Geintje zeker!

Naar aanleiding van de documercial van ARA M/V  die onder de vlag van een stageonderzoek is gepubliceerd heb ik eens een korte blik geworpen op de site die als beste uit de bus kwam: Graduate. En dat is geen onverdeeld positieve ervaring!

Zoals van een bureau als ARA M/V mag worden verwacht zit het met de visuele ervaring wel snor, de site ziet er gewoon erg goed uit. In degelijk ARA zwart uitgevoerd met een heel aardig interactiemodel.

En daarmee is direct alles gezegd.

Want ga je proberen te solliciteren dan is het direct afgelopen met de visuele ervaring. Er opent zich een nieuw window en we zitten plotsklaps in het Connexys ATS. Armoe troef dus.

En wat nog erger is, er is geen enkele vacature te vinden! Waarvoor tuig je in godsnaam zo’n site op om vervolgens geen vacatures te kunnen bieden? Geld teveel?

En wie echt plezier wil hebben moet eens proberen een open sollicitatie op te voeren (via hetzelfde nieuwe window). In mijn omgeving (Windows XP met Internet Explorer 6) is het hele invulformulier gitzwart, inclusief de velden die ik geacht wordt in te vullen.

De vraag is wat er met je werkgeversimago gebeurt als je een dergelijke sollicitatie ervaring biedt. Ook ARA M/V en Graduate hebben dat nog steeds niet in de smiezen. En daarmee zijn ze niets beter dan de grote bedrijven die er in het ‘onderzoek’ zo slecht vanaf komen.

Geplaatst in Recruitment & Arbeidsmarkt door Marc Drees op 19 juni 2007

Reacties op Graduate de beste? Geintje zeker!

Bas van de Haterd op 15 december 2015 16:44

Smaken verschillen blijkbaar. Zelf vind ik een scroll bar zonder scroll bar (met die pijltjes) altijd erg irritant. Design technisch leuk, functioneel knudde.

En inderdaad, geen enkele vacature...

paul van oosterhout op 15 december 2015 16:44

Ik heb deze site eerder gezien.Het ziet er mooi uit maar niet erg gericht op usability, zoekmachines etc etc...Ook is het me niet duidelijk waar de site voor dient als ik binnenkom.Wat doen ze wie zit erachter etc....Bovendien zijn de flashvertoningen te langzaam en is het de eerste keer alleen leuk. Als ik het voor de 3e keer zie gaat het irriteren.Wat wel goed is de stijl van het tot actie aanroepen ( call to action).

Marc Drees op 15 december 2015 16:44

Het is duidelijk, over smaak valt (niet) te twisten...Maar het doel van een wervingssite is toch kandidaten te werven? En dat doel wordt buitengewoon slecht ingevuld door Graduate.

Danielle op 15 december 2015 16:44

Visueel inderdaad op het eerste gezicht aantrekkelijk, maar daarna houdt het echt op. De sitemap werkt niet eens.Graduate heeft volgens mij geen vacatures omdat het een management development programma betreft. (Net zoiets als ORMIT) Je kan dus alleen solliciteren voor deelname aan het programma.Ik meen dat Graduate is opgezet door de man die campus recruitment op universiteiten in NL heeft geintroduceerd (studenten die recruteren in hun omgeving) voor YER, of was het Ebbinge?

Plaats zelf een reactie