Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Heb je even voor mij?

Buiten het feit dat dit een megahit is geweest door ons aller Frans Bauer, is dit misschien wel de meest gestelde vraag aan het management in Nederland.

Veel van de managers die ik spreek geven aan dat zij het prettig vinden om mensen te coachen, te stimuleren en te helpen bij hun ontwikkeling, maar als we het later in het gesprek hebben over de downside van het managen hoor ik toch ook vaak dat men zoveel wordt ingeschakeld en dat men het zo fijn zo vinden als de medewerkers meer zelfstartend zouden zijn. Het begrip “Ownership” valt opvallend vaak in dat soort gesprekken.

Zijn de medewerkers in Nederland te onzelfstandig, of worden zij niet geprikkeld door de manager om meer eigen initiatief te nemen, is men bang om boven het maaiveld uit te steken?

Ik geloof dat de gemiddelde medewerker het fijn vind om eigen verantwoordelijkheid te dragen, ik denk dat je als manager soms mensen ook moet leren dat eigen verantwoordelijkheid nemen mag.

Als HR manager binnen een organisatie zou dit volgens mij continue hoog op de agenda moeten staan: het creëren van een sfeer waarin medewerkers het aandurven om buiten de gebaande paden te denken, creatief te zijn en afwijkend gedrag te vertonen.

Durft u dit aan?

Geplaatst in HR varia door Marc Loohuis op 27 januari 2012

Reacties op Heb je even voor mij?

Er zijn nog geen reacties.

Plaats zelf een reactie