Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Het einde van de JobHopper, lang leve de JobHopper

 Iedere baan is tijdelijk tegenwoordig. Dit verkondig ik al enige tijd. Het is een onderdeel van mijn Talent2.0 visie (slideshow).

Wat betekent dit voor het verschijnsel “JobHopper”? In de regel wordt dit begrip niet positief gebruikt. JobHoppers komen op het stapeltje afschrijven.

Het zou een teken zijn dat talenten zich niet kunnen verbinden aan een organisatie, dat ze niet loyaal zijn, dat men er niet op kan vertrouwen dat ze tot het einde van de “rit” blijven zitten, dat ze voortijdig het schip verlaten.

Met enige regelmaat kom ik nog de vooroordelen tegen het JobHoppen tegen. Het wordt tijd dat dit afgelopen is en dat er een herwaardering komt voor de JobHopper. JobHoppers zijn flexibele talenten waar men zich geen zorgen hoeft te maken dat ze tot het einde der dagen in uw organisatie zullen blijven.

Er is naar mijn idee maar één echte zorg en dat is de employability. Zijn JobHoppers inderdaad ook Talenten2.0? Nemen zij inderdaad de verantwoordelijkheid om te investeren in hun inzetbaarheid?

Als het goede JobHoppers zijn wel, want het is de basis om telkens weer opnieuw aan het werk te kunnen gaan. Wie een JobHopper langer wil verbinden omdat het werk dit verlangt, moet goede afspraken maken die passen bij de persoon en de organisatie.

Wie JobHoppers nog steeds wantrouwt moet referenties natrekken, die zijn er als het goed is meer dan genoeg. Dat is een voordeel in het selectieproces dat men niet onbenut moet laten.

Ik denk dat het tijd wordt voor herwaardering van de JobHopper.

Geplaatst in HR varia door Alexander Crepin op 25 november 2013

Reacties op Het einde van de JobHopper, lang leve de JobHopper

Corinne op 15 december 2015 16:44

Ik kan het juist wel waarderen als mensen regelmatig van baan switchen. Te lang bij één organisatie werken kan ook tot indutten leiden en dat is jammer voor de energie die vandaag de dag zo nodig is binnen bedrijven.
Binnen grote organisaties kun je intern vaak makkelijker switchen en meerdere business units leren kennen.

Werken binnen een andere context houd je scherp en brengt nieuwe ervaring. Het is dan wel belangrijk dat je als HR professional zaken ook afrondt. Niet weglopen als het moeilijk wordt, dus uitdagingen aangaan en moeilijke issues niet uit de weg gaan.

Succes !

Plaats zelf een reactie