Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Hiep hiep hoeraaaaaaa

In de gloriaaa… Mijn verjaardag! Ik word al vroeg toegezongen door mijn mannen thuis en zo begint deze jaarlijkse, persoonlijke feestdag. Voor mij altijd een dag om te vieren, om terug te kijken naar het afgelopen levensjaar en om vooruit te kijken naar het komende levensjaar.

Dat zouden we vanuit HR ook moeten doen op regelmatige basis, bijvoorbeeld jaarlijks:

VIEREN: proosten dat ik een jaar ouder en wijzer ben en dat ik het feestvarken ben; de doelen die ik heb bereikt; hobbels die ik heb genomen; nieuwe kansen gegrepen; nieuwe ervaringen die ik heb opgedaan; dat ik goed voor mezelf en mijn gezin ben blijven zorgen en dat ik nog immer in goede gezondheid verkeer. Overigens: als dat laatste ook bij u het geval is, is alleen dat al iets om te vieren! Dagelijks, bij wijze van spreken.

 

 

TERUGKIJKEN: wat is er gebeurd het afgelopen jaar; welke dingen zou ik anders doen; welke dingen zou ik anders willen; wat heb ik geleerd; wat heeft me positief verrast; waar ben ik trots op; wat wil ik echt nooit meer meemaken en waarom niet?

VOORUITKIJKEN: wat verwacht ik van het komende jaar; wat wil ik volgend jaar hebben bereikt; waar word ik blij van; welke zaken zijn voor mij belangrijk en is de volgorde nog actueel; welke nieuwe ervaringen hoop ik op te doen en wat kan ik doen om te zorgen dat ik die ook daadwerkelijk ga ervaren; waar ga ik geen aandacht en tijd meer aan besteden; waar gaat mijn omgeving veranderen en hoe wil ik daarmee omgaan?

Zullen we vanuit ons HR-vizier een verjaardag invoeren, misschien de datum van in-dienst-treding, waarop we vanuit HR stilstaan bij onszelf in ons vak, inhoudelijk bij ons vak, bij onze positie in ons vak en bij de wensen die we hebben? Klopt alles nog? Zijn we nog op de goede weg bezig? Wat moeten we bijstellen?

Een goede zaak om op vaste momenten stil te staan bij deze vragen en laten we dan als HR Professionals zelf het goede voorbeeld geven!

Geplaatst in HR varia door Saskia van Diemen op 10 augustus 2012

Reacties op Hiep hiep hoeraaaaaaa

Er zijn nog geen reacties.

Plaats zelf een reactie