Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Hoe vindt u toch de ideale baan?

Dagelijks ontvangen duizenden mensen een vrij serieuze digitale nieuwsbrief van weekblad Elsevier in hun mailbox. Over de aanslag in Apeldoorn of het beleid van Obama, afhankelijk van de actualiteit. Maar altijd is het serieus nieuws.

Ditmaal had de exclusieve nieuwsbrief slechts één onderwerp: het seminar ‘Hoe vindt u tijdens de recessie toch uw ideale baan?’. Georganiseerd, inderdaad, door Elsevier. Hmm. Interessant medium om de latent hoger opgeleide werkzoekende met een uitdagende campagne te bereiken, denk ik direct als arbeidsmarktprofessional.

Voor € 59 krijg je naast een broodje, een drankje en een boek twee sprekers te horen. Niet de minste namen: Jacco Valkenburg en Ralf Knegtmans. Ze spreken over sociale netwerken, werving- en selectiebureus, vacaturesites, hoe je te presenteren tijdens een gesprek en hoe je talenten aan te boren. Echter, hoe groot de namen van de sprekers ook zijn, ik mis het onderwerp netwerken. Gelukkig biedt dit event genoeg mogelijkheden om te netwerken, lijkt me.

Waarom fascineert het me? Omdat ik op deze plek enkel serieus en vooral politiek getint nieuws verwacht. Dus zeker geen bericht van deze strekking. Het is echter te hopen dat Elsevier selectief gebruik maakt van haar database. Want als je je lezers elke week met dit soort acties belaagt, ebt het positieve effect snel weg. En wint de negatieve irritatie (‘spam’) het van de positieve verbazing.

Geplaatst in Recruitment & Arbeidsmarkt door Rosita Havekes op 13 mei 2009

Reacties op Hoe vindt u toch de ideale baan?

Er zijn nog geen reacties.

Plaats zelf een reactie