Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

HR aandelenstijl

De financiële beurzen trekken langzaam maar zeker weer aan. Stond de AEX index in november 2009 nog op 300 punten inmiddels is deze weer opgeklommen naar 340 punten in januari 2010. Dat betekent dat beleggers in zeer korte tijd flink wat meer vertrouwen in de economie hebben gekregen. Het stijgen van de aandelenmarkt heeft tot gevolg dat bedrijven weer meer kapitaal hebben om investeringen te doen waardoor andere bedrijven weer meer zullen gaan produceren. Uiteraard hebben de bedrijven hier geschikt personeel voor nodig hebben. En wie er op tijd bij is kan in 2010 de beste krachten van de arbeidsmarkt afplukken. In veel gevallen ook nog tegen een goed betaalbaar salaris. Het lijkt erop dat na de run op aandelen inmiddels ook de run op bekwaam personeel op gang is gekomen. Om me heen hoor ik al de eerste signalen dat goede medewerkers worden benaderd door wervingbureaus en enkelen hebben inmiddels al de keuze gemaakt om bij een andere organisatie te gaan werken.

Organisaties die de afgelopen twee jaar hard aan de arbeidsvoorwaarden-rem hebben moeten trekken moeten zich nu bewust worden van de opwaartse trend die 2010 laat zien en dit doorvertalen naar arbeidsvoorwaarden en medewerkertevredenheid. Het wordt tijd om de overgebleven medewerkers weer wat boter bij de vis te geven. Dat hoeft geen roomboter te zijn. Zolang er maar een gebaar wordt gemaakt dat de inspanningen van de afgelopen jaren beloont. Organisaties die zich het komende kwartaal niet richten op het boeien en binden van de bestaande medewerkers zullen aan het einde van 2010 letterlijk met lege handen staan. De klantenorders zullen immers toenemen alleen zal de organisatie niet in staat zijn om de orders op de juiste manier te kunnen verwerken door een groot tekort aan kennis en kwaliteit in de organisatie. Daarom is mijn voornemen voor 2010 om onze medewerkers te bedanken voor de gedane inspanningen en daar waar mogelijk hen te binden en boeien zodat we samen van 2010 een topjaar kunnen maken!!

 

Dit artikel is geschreven door Glenn Wilson

Geplaatst in Recruitment & Arbeidsmarkt door Gastblogger op 6 januari 2010

Reacties op HR aandelenstijl

Richard Koopman op 15 december 2015 16:44

Helaas zal 2010 een dramatisch jaar gaan worden. Als je je een beetje verdiept zie je dat de consument nog altijd niet beweegt en de kop ver onder het maaiveld houdt. Volg voor de aardigheid Charles Nenner (www.charlesnenner.com) en luister voor de aardigheid ook het interview met hem met BNR op youtube.com. Hij voorspelde de financiele crisis op een moment dat iedereen hem voor gek verklaarde. Op de dag nauwkeurig kwam zijn voorspelling uit. De goudprijs gaat volgens Nenner 8 februari a.s. een giga dip krijgen. De olieprijs loopt intussen weer hard op, wat direct de bestedingsruimte van de consument raakt. Ik vrees dat we er nog lang niet zijn..

Glenn Wilson op 15 december 2015 16:44

Richard,Bedankt voor je reactie. Gelukkig zit ik niet in het goud en ook (nog) niet in de olie. Ik ga het interview met veel belangstelling bekijken. Ik heb zojuist even een preview genomen op jouw website en ik moet zeggen echt een fantastisch mooie website is en een mooi concept qua dienstverlening! Mijn stuk is gebaseerd op het productie en distributiegedrag van onze klanten. En het is een feit dat er in dat marktsegment (industrie, technologie, consumer electronics en retail) ten op zichte van afgelopen jaar toenemende volumes zijn waardoor onze organisatie mee moet groeien. Het liefst doe ik dat met de mensen die we nu aan boord hebben. Maar dan moeten we ze in de tussentijd wel aan boord houden.

Plaats zelf een reactie