Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

HR en sport/Body Combat

Als instructeur voor mijn groep Body Combatters (gemiddeld 20 personen groot) ben ik elke week bezig met mijn mensen inspireren, aansporen, enthousiasmeren en hen begeleiden in hun gedragsverandering op weg naar een gezondere levensstijl. Het doel is tenslotte om het beste uit jezelf te halen.

Bij de ene deelnemer werkt het om als een soort legerofficier te drillen en schreeuwend tot een hoger niveau te tillen; bij de ander werkt een aanpak door hen aan de hand te nemen en met toelichting waarom sporten en de bewegingen zo goed zijn te overtuigen nog een stapje verder te gaan; de volgende blijkt in staat te zijn om de gedragsverandering door te voeren door mezelf als voorbeeld te stellen en hen aan te sporen mij na te doen (en ik kan dit ook in alle oprechtheid zeggen, aangezien ik gezond eet en al mijn hele leven sport); weer een ander is al geïnspireerd en vindt het heerlijk om tijdens een Body Combat-uur uit zijn/haar dak te gaan (ja zeker, er doen zowel mannen als vrouwen mee aan Body Combat!) en heeft mij alleen maar nodig als degene die aangeeft welke bewegingen op de muziek wanneer gemaakt moeten worden. Dit alles om met mijn diversiteit aan deelnemers een positieve vibe te creëren, waardoor iedereen het leuk vindt en graag terugkomt om mijn lessen te volgen. Tja, en als iemand de lessen niet kan volgen, bijhouden of niet in staat is de gedragsverandering vol te houden, dan valt die deelnemer vanzelf af en die zie ik niet meer terug…

Ik voel me als instructeur dan ook regelmatig als een HR Manager; een onderdeel van HR is toch ook het inspireren van je deelnemers (in dit geval medewerkers/collega’s) om het beste uit zichzelf te halen, om gedragsveranderingen te bewerkstelligen, om de groep (lees: organisatie) naar een hoger niveau te tillen, om te enthousiasmeren. En ook als HR Manager dien je dit te (kunnen) doen op verschillende manieren, zodat je alle diverse persoonlijkheden kunt raken! Je creëert een positieve vibe, waardoor iedereen het leuk vindt om bij jouw organisatie te komen werken. Tja, en diegenen die zich daar niet prettig bij voelen.

Geplaatst in Talent & Leadership Development door Saskia van Diemen op 23 december 2011

Reacties op HR en sport/Body Combat

Er zijn nog geen reacties.

Plaats zelf een reactie