Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

HR in de kou?

Nu de temperaturen (als het goed is) weer omlaag gaan is de link snel gelegd. Zet de televisie of radio aan en je hoort weer genoeg negatief nieuws, eurocrisis, reorganisaties en een zwarte vooruitblik naar 2012. Gisteren kwam daar dan officieel het stempel recessie op te staan. Nu ben ik van nature niet zo’n zwartkijker maar ook ik voel dat mijn humeur er wat onder begint te lijden. Wat betekent dit voor de gemiddelde HR afdeling?

In eerste instantie toename van activiteiten, overleg over de lijsten en overzichten van de “af te vloeien” medewerkers (rot woord trouwens…), sociaal plan opstellen, ontslagvergunningen aanvragen, gesprekken voeren met de medewerkers (of doet de manager dat?)
Na afronding van de ontslagronde komt HR vaak tot de conclusie dat men zichzelf ook wat heeft weggereorganiseerd. Men heeft een kleinere klantgroep dus wordt er ook gekeken naar de capaciteit binnen de HR afdeling. Hoe vaak horen wij niet in onze gesprekken binnen het netwerk dat HR blijft om de reorganisatie af te ronden en dat men als laatste ook mag vertrekken.

Is dit te doen voor mensen of vraagt men hiermee het onmogelijke van de HR manager? Ik ben benieuwd naar jullie reacties……

Geplaatst in HR varia door Marc Loohuis op 16 december 2011

Reacties op HR in de kou?

Er zijn nog geen reacties.

Plaats zelf een reactie