Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Human Resource, the movie!

Ik wil Human Resource, the movie zien! Maar hij bestaat nog niet. Tenminste, niet voor zover ik weet. De mensen die dachten dat dit een aankondiging was voor Expand: the movie, helaas, nog niet. Wel wil ik vandaag kijken wat HR:tm voor film zou moeten zijn. Lichte kost, voor iedereen toegankelijk? Of, als we sommige HR critici mogen geloven, een surrealistisch drama met de dood tot gevolg? De dood van het bedrijf weliswaar, geen geweld op Expand! In ieder geval, hoe moet deze film er uit komen te zien?

Eerst een korte vergelijking: waarom moeten wij als HR jaloers zijn op andere vakgebieden? Omdat deze talloze mooie films op hun naam hebben staan. Een schoolvoorbeeld vind ik 12 angry men, een film over een rechtszaak, waarin de discussie van de jury centraal staat. In een korte beschrijving kan ik de film helaas niet genoeg eer aan doen. En hetzelfde geld voor talloze films over technische vooruitgang. Waar blijft de film over de HR manager met een peper en zout baardje?
Natuurlijk is er  Office Space, waarin de baas van de hoofdrolspelers een schoolvoorbeeld neerzet van slecht peoplemanagement. Uiteraard resulteert dat in de meest dramatische scenes die, hier spreekt de ervaring, misschien niet teveel afdoen aan de realiteit. Denk even aan de man die liever werd neergeschoten dan dat hij ging werken!

Rest ons de vraag: hoe moet Human Resource, the movie er uit zien? Hebben we in de hoofdrolspeler een ware generalist, die het bedrijf op de meest vreemde manieren red? Een specialist die met goed beleid de organisatie weet te redden van geldzuchtige aandeelhouders? Een jurist die weet te voorkomen dat arme Greetje ontslagen wordt? Volgen we een grote multinational of een klein bedrijf met 50 werknemers? Brad Pitt in de hoofdrol? Angelina Jolie? Special effects? Of een zwart/wit film zonder geluid?

Ik vraag me af of je de breedte van het HR vakgebied wel in een film kunt uitdrukken. En nu ik deze analogie te ver heb doorgevoerd: Hoe moet volgens mijn lezers een HR film worden ingericht?

Geplaatst in HR in beeld door Chris Stapper op 10 april 2008

Reacties op Human Resource, the movie!

Chris van Voorthuysen op 15 december 2015 16:44

Op onderstaande blog wordt "The Method" besproken. Een Spaanse komedie over recruitment.


http://nobscot.blogspot.com/2007/09/best-human-resources-recruiter-movie.htmlIk denk dat een film of een sitcom over HR het goed zou doen. Mischien iets voor expand om te produceren ter promotie van de website?Ik heb verhalen genoeg verzameld na al die jaren in HR. Laat me maar even weten als je van start gaat :-))

Dennis op 15 december 2015 16:44

Door een computervirus veranderen de "corperate drones" van een grote multinational in daadwerkelijke zombies. Gewetenloos, gewapend met nietmachines en papier snijders verandert de kantoortuin in een enorm slacht-veld. De recruiter (die alleen met ouderwetse dossiers werkt, en daarom ongedeerd is gebleven) werkt zich een weg naar buiten door competentie gericht te interviewen (en een samuraizwaard, want hij is ook een ninja. En prive detective). De recruiter wordt uiteraard gespeeld door Chuck Norris, met een bijrol van Bruce Campbell als meevechtende concierge...

eh...

Volgens mij moet ik een beetje afkicken van het Amsterdam Fantastic Film Festival (www.afff.nl).

paul op 15 december 2015 16:44

Je vergeet Steven seagal!

Die moet minstens een rol als senior recruiter krijgen.

Dennis op 15 december 2015 16:44

Chuck Norris en Steven Seagal kunnen niet in dezelfde film. De film zou exploderen vanwege het gigantische level of awesome.

paul op 15 december 2015 16:44

ja ok maar dan wel met een gastrol van Sylvester Stallone als

Recruiter Dredd:"i AM competentiegericht interviewing"

Plaats zelf een reactie