Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Investeer meer in HRM

Een artikel bij onze zuiderburen meldt dat er meer geïnvesteerd moet worden in HRM. Internationale regelgeving maakt dit nodig. Door duidelijkere, maar simpelere regelgeving wordt geprobeerd de arbeidsmarkten beter op elkaar aan te laten sluiten.

"Europa streeft ernaar om werknemers mobieler te maken, zodat mensen gemakkelijker in andere landen kunnen werken zullen dergelijke regelingen in Nederland en andere Europese landen alleen maar toenemen. Hierdoor wordt de kennis van alle verschillende regelgevingen een steeds belangrijker aandachtspunt voor HRM-afdelingen en medewerkers."

In dit citaat slaat 'dergelijke regelingen' op de LIMOSA-wet in België die stelt dat werknemers vanuit het buitenland zich van tevoren dienen te melden bij de overheid. Hiermee zou meer overzicht worden geschapen in de arbeidsmarkt en kan fraude tegen worden gegaan.

Dat betekent meer werk voor u, de personeelsafdeling! Meer opties, want meer arbeidsmarkten hebben toegang tot de onze. En tegelijk meer eisen, want van alle arbeidsmarkten en de bijhorende wetten dient kennis aanwezig te zijn. Hoe ziet u de toekomst in dit perspectief?

Lees hier het complete artikel

Geplaatst in Internationaal HR door Expand Redactie op 3 mei 2007

Reacties op Investeer meer in HRM

Er zijn nog geen reacties.

Plaats zelf een reactie