Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Invullen 219.000 vacatures

In een bericht was te lezen dat we volgens het Centraal Bureau van Statistiek een recordaantal vacatures hebben: zo'n 219.000 stuks. Een verbetering op het vorige record van 213.000. En deze vacatures moeten zo snel mogelijk ingevuld worden.

De vooruitzichten zijn dat de vraag het komend jaar weliswaar minder snel, verder zullen stijgen (2,75%). De vraag naar jonge starters zal stijgen. Ook zal er meer vraag zijn naar structurele arbeid. Het ziet er dus naar uit dat we straks nog meer met zijn allen in dezelfde vijver zitten te vissen. Heeft u in uw plan voor volgend jaar nagedacht wat u hiermee gaat doen? Hoe gaat u wel de juiste mensen binnenhalen? Een mogelijke oplossing kwam van een van de deelnemers van de discussie na de ronde tafel bijeenkomst: “In Nederland lopen we in een fuik. Waarom niet een pool aan het werk zetten voor dezelfde CAO? We zijn gewoon bang. Je moet aanwas hebben.”

Ik hoor graag jullie mening en mogelijke oplossing zodat we elkaar kunnen helpen de juiste mensen aan te trekken!

Geplaatst in Recruitment & Arbeidsmarkt door Marc Loohuis op 17 november 2006

Reacties op Invullen 219.000 vacatures

m.lubberding op 15 december 2015 16:44

Het aantal banen zal alleen maar toenemen en rond 2010 zal het helemaal krap worden met het gros van babyboomers dat dan gestopt zal zijn. Ik denk dat het beter is om bij de studiekeuze van studenten en het aanbieden van opleidingen al duidelijk moet zijn wat je er mee kan worden. Ook ben ik er van overtuigd dat het aanbod van meer voorkomende functies zoals een accountmanager het ergst zullen zijn.

Plaats zelf een reactie