Expand verbindt HR professionals en HR vacatures aan het hele vakgebied

Jongeren maken zich steeds meer zorgen over burn-out

In mijn vorige artikel, Vacaturetitel; ontmanager gezocht, heb ik het gehad over nieuwe manieren van leidinggeven. Namelijk “ontmanagen”. In navolging van dat artikel het volgende onderwerp dat hier zeker verbanden mee heeft naar mijn mening!

Uit de informatie uit dit artikel blijkt dat een derde van de jongeren van tussen de 16 en 24 jaar zich zorgen maakt over een burn-out. Bij iets oudere jongeren (25 t/m 34 jaar) is dit zelfs 40 procent. Tijdsdruk is bij de jongste categorie een grote stressfactor. De 16 t/m 34 jarigen zijn grotere workaholics dan de oudere beroepsbevolking van Nederland. Daarnaast speelt eenzaamheid een grote rol. Jongeren voelen zich vaker alleen. Dit omdat digitale communicatie zijn opmars maakt.

Naar mijn idee is het verstandig dat managers het huidige beleid jegens de doelgroep eens onder de loep nemen. Daarnaast zou meer vrijheid in het inplannen van eigen werkzaamheden een grote invloed uit kunnen oefenen op het werkgeluk van deze doelgroep. Allemaal raakvlakken met de organisatiecultuur die ik in mijn vorige artikel omschreef.

Zelf maak ik deel uit van deze doelgroep. Ik heb gelukkig nog niet zelf te maken gehad met een burn-out. Echter een studiegenoot van me al wel… Dit vind ik erg schrikbarend. De druk om te presteren tijdens je studie is dus al voldoende om jezelf hierin te verliezen.

Op het moment dat de ontmanager in meer bedrijven zijn opmars kan maken ben ik er van overtuigd dat burn-out klachten erg teruggedrongen zouden kunnen worden. Jongeren zouden op die manier meer grip kunnen krijgen op hun eigen loopbaan. Hierdoor kunnen alle bovenstaande punten aangepakt worden. Ook de sfeer in een team zal hierdoor positief beïnvloed worden.

Vanuit Expand zouden we hier graag eens met je over sparren! Doe je mee?

Geplaatst in HR varia door Robbert Graafmans op 2 juni 2015

Reacties op Jongeren maken zich steeds meer zorgen over burn-out

Stephan Teunissen op 15 december 2015 16:44

Hallo Robbert, ik zou graag hierover sparren. Volgens mij is het namelijk niet alleen de druk die opgelegd wordt, maar juist de combinatie tussen verwachtingen en gebrek aan toekomstmogelijkheden (lees: ontwikkeling) die zorgt voor burn outs. Lijkt me interessant om eens idee├źn uit te wisselen.

Met vriendelijke groet,
Stephan Teunissen

Plaats zelf een reactie