Assessments en testen

Expand is jouw partner bij het inzetten van diverse assessments en persoonlijkheidsanalyses. Deze instrumenten worden zowel ingezet bij selectieprocedures als bij ontwikkelvraagstukken. Met de inzet hiervan bevorderen we onder andere de kwaliteit en duurzaamheid van bemiddelingen en helpen we HR professionals om hun carrière doelgerichter te kunnen voorzetten.

Expand streeft naar een langdurige relatie met opdrachtgevers en kandidaten. Ook na een plaatsing bieden we begeleiding. Parallel aan het onboarding programma van de opdrachtgever bieden we een aanvullende mogelijkheid om testen in te zetten die gebruikt kunnen worden om de medewerker te faciliteren in zijn/haar groei in de functie.

Op deze pagina lees je meer over de twee persoonlijkheidsanalyses die we momenteel inzetten: TMA en DISC.

TMA: Talenten Motivatie Analyse

De online TMA test kan worden ingezet bij selectieprocedures om erachter te komen hoe de talenten, competenties en drijfveren van een potentiële werknemer zich verhouden tot hetgeen de organisatie zoekt en de werkomgeving waarbinnen een kandidaat terecht komt. De uitslagen van de analyse dragen bij aan het maken van een juiste match en geeft aanvullende input voor een eventueel ontwikkel- en coachtraject nadat een kandidaat is gestart.

TMA rapportages

De TMA bestaat uit 312 vragen en het maken ervan duurt ongeveer 1,5 uur. In de rapportages ligt de nadruk op wat iemand goed kan en niet wat iemand moet verbeteren. De  resultaten worden grafisch weergegeven en de beschrijvingen zijn positief geformuleerd; binnen twee werkdagen kan het resultaat worden opgeleverd.

Meer informatie

Bij Expand werken drie gecertificeerde TMA-consultants. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op!

Contact opnemen

DISC Persoonlijkheidsanalyse

DISC is een online persoonlijkheidsanalyse die kan worden ingezet om meer inzicht te krijgen in persoonlijke communicatie- en reactiestijlen van een potentiële werknemer. Tevens meet het de persoonlijke behoeften en motivatie waardoor vast te stellen is wat voor soort werkomgeving optimaal is voor de persoon in kwestie.

DISC rapportages

Binnen zo’n vijftien minuten worden er een aantal vragen beantwoordt door de deelnemer. In de rapportages ligt de nadruk op verschillende persoonlijkheidsstijlen. Over het algemeen zijn er 17 beschrijvingen van DISC patronen met hun specifieke grafieken.

• De D-stijl meet hoe besluitvaardig, gezaghebbend en direct iemand doorgaans is.
• De I-stijl meet hoe spraakzaam, overtuigend en interactief iemand doorgaans is.
• De S-stijl meet de behoefte aan veiligheid en vrede en het vermogen van iemand om een teamspeler te zijn.
• De C-stijl meet de behoefte aan structuur, organisatie en details van iemand.

Leiderschapsstijlen

Elk patroon heeft eigen kenmerken die worden beschreven in het rapport en geeft o.a. aandacht aan valkuilen en persoonlijk gedrag onder druk, elementen die zorgen voor motivatie etc. Ook kan de DISC analyse worden uitgebreid met vragen inzake leiderschapsstijlen. Deze wordt gemeten met een zevental belangrijke eigenschappen.

Meer informatie

Wil je meer weten over onze assessments? Neem contact met ons op!

Contact opnemen

Dienstverlening

Consultancy