Kennisbank

Onze netwerkgedachte

Bij Expand werken we vanuit een netwerkgedachte. We matchen niet alleen HR-professionals aan vacatures, maar delen ook graag kennis en opvattingen over het vakgebied. De ontwikkelingen binnen het HR-werkveld volgen elkaar in dusdanig rap tempo op, dat er altijd ervaringen, nieuwe inzichten en visies gedeeld kunnen worden. Door de HR-community op verschillende manieren bij elkaar te brengen kunnen we van elkaar leren en duurzame relaties opbouwen. Zo vind je op deze pagina interviews met eindverantwoordelijke HR-professionals, TED talks, artikelen en meer.

Zelf bijdragen

Als je onze blogs leest of bijvoorbeeld regelmatig op onze LinkedIn berichten reageert, zien we jou als onderdeel van onze community. Misschien hebben we jou als HR-professional al eens geholpen aan een nieuwe uitdaging en blijf je graag op de hoogte van onze laatste nieuwtjes via onze nieuwsbrief. Maar je kunt ook zelf een bijdrage leveren. Wil je bijvoorbeeld jouw ervaringen of visie met onze doelgroep delen? Dan kun je zelf een artikel, onderzoek of blog aanleveren en plaatsen wij jouw bijdrage op onze website. Wil je graag nog actiever zijn? Schrijf je in als blogger!

Groene tafel interviews

Aan de hand van de interviews ‘aan de groene tafel’ geven we individuen uit onze HR-community een gezicht en bieden we hen een podium om hun ervaringen en visies te delen. Je leest onder andere over projecten die interim professionals via ons hebben uitgevoerd en hun ervaringen binnen het HR-vakgebied.

Lees de interviews

HR executive interviews

Speciale aandacht op deze pagina gaat naar de HR community interviews. Dit zijn interviews met vooraanstaande, eindverantwoordelijke HR-professionals. Zij geven hun mening over de toekomst van het vakgebied, geven tips voor jonge talenten en laten zien hoe zij HR relevant maken voor de business.

Lees de HR interviews

Theorie: veelgebruikte HR modellen

In een artikel op ons weblog hebben we om input gevraagd welke HR modellen veel gebruikt worden. Vervolgens hebben we informatie verzameld over deze modellen waar je mee aan de slag kunt.

Lees de theorie

Burn-out dossier

Burn-out is een hot onderwerp. Men durft tegenwoordig minder goed grenzen aan te geven, uit angst ‘de volgende te zijn’, of vanuit loyaliteit naar de werkgever. De kans dat iemand zichzelf hierdoor overbelast wordt groter en de periodes waarin men kan herstellen van opgebouwde stress wordt korter. Het resultaat is dat steeds meer mensen risico lopen op een burn-out, en dat steeds meer mensen hierdoor thuis komen te zitten. Expand heeft een dossier samengesteld met artikelen over dit onderwerp.

Bekijk het dossier

 

TED talks

TED staat voor Technology, Entertainment en Design. TED is een halfjaarlijkse conferentie ( in Amerika (Long Beach en Palm Springs) en in Engeland (Edinburgh)). Bij TED kunnen mensen die een bijzonder idee, verhaal of onderzoek hebben een presentatie geven. Expand zette een aantal favoriete HR video’s op een rijtje.

Bekijk de TED talks

Wetenschappelijke HR artikelen

Om het HR vakgebied te helpen kennis uit te wisselen, delen we hieronder (wetenschappelijke) artikelen over verschillende HR onderwerpen. Dit kan van alles zijn, van executive search en recruitment tot arbeidsrecht en Compensation & Benefits.

Lees de artikelen

Zelf bijdragen

Wil jij ook een blog, artikel of kennis in een andere vorm delen? Dat kan! Jouw bijdrage is van harte welkom. Zou je het leuk vinden om regelmatig voor ons te bloggen over HR onderwerpen? We hebben altijd een vacature voor HR bloggers openstaan.

Bekijk onze bloggervacature

Neem contact op

Over Expand