Kathalijne Schuurmans

Kathalijne is een ervaren HR Professional, met een brede allround ervaring. Zij werkt met passie voor het vak. Dit is terug te zien in haar enthousiaste aanpak, positieve insteek en haar betrokkenheid. Kathalijne is een manager, adviseur en sparringpartner die verder kijkt dan HRM alleen. Zij denkt zowel op operationeel als op strategisch niveau mee, maar altijd met een kritische blik. Kathalijne denkt in mogelijkheden en is gericht op ontwikkeling, van haarzelf en van haar werkomgeving. ‘Eruit halen wat erin zit’ staat daarbij centraal.

Momenteel is Kathalijne werkzaam als HR Manager bij BE Aerospace, ’s werelds grootste producent van vliegtuig interieurproducten. Daarvoor was zij werkzaam als Interim Professional HRM bij Yacht.

Andere werkervaring heeft Kathalijne opgedaan bij de Hogeschool Utrecht, waar zij werkzaam was als HR Adviseur, en bij een landelijk opererende Arbo-dienst, waar zij de afdeling HRM heeft opgezet en voor klanten actief was in HR-advisering en -ondersteuning. Bij deze Arbo-dienst heeft zij haar kennis en ervaring van verzuimmanagement en Arbo opgedaan. Hoe hoger het verzuimpercentage, hoe meer winst Kathalijne weet te behalen. Verzuimmanagement is dan ook haar specialiteit.

Kathalijne vindt HRM een boeiend vak. Zij haalt er veel plezier uit om met anderen te discussiëren en te brainstormen. Ook in netwerken investeert zij graag. Al enige tijd is Kathalijne actief lid van de internationale netwerk business club Xing, en natuurlijk ook van Linkedin.

Kathalijne houdt de HR-ontwikkelingen bij, en schrijft daarover artikelen en columns voor Expand, maar ook voor haar eigen website (www.hrmlog.nl). Voor de Expand Human Capital Website zal Kathalijne haar kennis delen over arbeidsrecht, verzuimmanagement en ontwikkelingen op het HR-vakgebied. Kathalijne schrijft op persoonlijke titel.