Luc Janssens

Luc Janssens is sinds oktober 2009 CEO van de onderneming “Oasis HRM Consultancy”, gevestigd in de omgeving van Brussel. Zijn expertise ligt voornamelijk in het begeleiden van bedrijven in de diverse HR aspecten van “change management” projecten (cultural change journeys, mergers & acquisitions, reorganisation & restructuring, re-vitalisation, company & social climate improvement, enz.).

Hij is tevens mede oprichter, gedelegeerd-bestuurder en program director van de Agoria Academy Social Relations, die in mei 2010 werd opgericht.

Luc publiceert maandelijks een “Social Relations Every Day” newsletter en diverse HRM artikels als lid van de HR Square adviesraad. Hij treedt regelmatig op als spreker (o.a. EU Employment week, Brussel – HR Summit Prague – HR leaders conference Paris – Automotive Forum Lille – Restructuring Conference Solvay business school Brussel).

Van 1997 tot september 2009 was Luc General Manager HR, Communication & Corporate Projects van Toyota Motor Europe te Brussel, waar hij tevens voorzitter van de Europese ondernemingsraad was. Voordien was hij werkzaam als specialist-pleiter bij het Algemeen Christelijk Vakverbond te Brussel (1977-1980), advocaat aan de balie te Brussel, gespecialiseerd in sport- en arbeidsrecht (1980-1987), HR Director van Inchcape Europe en Bestuurder van één van Inchcape’s dochterbedrijven, Toyota Belgium (1987-1997).
Tot einde 2010 was Luc voorzitter van de European Club of HR en lid van het “Social Committee of the Advisory Board of Companies” van Business Europe.

Luc is vader van 7 kinderen (vandaar zijn keuze voor people management) en Master in Law (Katholieke Universiteit Leuven).