Top 5 best gelezen HR artikelen augustus 2015

15/12/2015 Leestijd: 4 minuten

Om dit weblog zo relevant mogelijk te houden voor onze lezers, kijken we iedere dag naar onze webanalytics. We zien welke artikelen het meest bezocht worden en de meeste interactie krijgen. We zien ook welke HR Community interviews en HR vacatures het meest worden bezocht. We zijn altijd op zoek naar bloggers die willen schrijven over de meest relevante onderwerpen. Ook nemen we onze learnings mee in de techniek achter de website, daarover volgt binnenkort meer!

Hier is de top 5 van augustus 2015:

  1. WWZ jurisprudentie: what’s new? – door Nelleke de Langen-Loeffen

“In de afgelopen weken zijn de eerste WWZ-uitspraken gepubliceerd. Uit de uitspraken kan afgeleid worden dat kantonrechters zeker (nog) niet op één lijn zitten voor wat betreft de toepassing van de nieuwe wetgeving. Ik licht dat toe aan de hand van enkele recente uitspraken.”

Lees verder in WWZ jurisprudentie: what’s new?

  1. De 5 beste manieren om goed personeel weg te jagen – door Jos van Calsteren

“Volgens het CPB staan alle economische signalen weer op groen. Ook voor uw personeel, dat weer om zich heen kijkt. Internet, social media, smartphones: de tijden zijn veranderd. De eigenzinnige “Generatie Y” zijn nu uw potentials. Daarom is het nú het moment om u af te vragen of uw personeelsbeleid anno 2015 nog wel voldoet. Hieronder vijf onderwerpen waar u zeker eens over na moet denken, met mijn advies erbij.”

Lees verder in De 5 beste manieren om goed personeel weg te jagen

  1. Vrijwillig maar niet vrijblijvend: wat doet HRM voor vrijwilligers? – door Herman Roovers (profiel volgt!)

“U kent ze wel. De trainer van het hockeyteam van uw zoontje, de kaartjescontroleur van uw favoriete gratis muziekfestival, de aardige mevrouw die koffie schenkt in het zorgcentrum waar uw moeder verblijft en uw buurman die wekelijks gaat wandelen met een man in een rolstoel. Grote kans dat ze er niet voor worden betaald en vrijwilliger zijn. 6,25 miljoen (bron 1) zijn er in Nederland en je vindt ze in alle lagen van de bevolking. En in zo’n beetje alle sectoren/branches. Van sport tot toerisme en van natuur tot zorg.”

Lees verder in Vrijwillig maar niet vrijblijvend: wat doet HRM voor vrijwilligers?

  1. Een andere kijk op verandermanagement – door Johan Dirven

“Op alle niveaus zijn er dagelijks veranderingen te zien. Aziatische economieën bloeien op, gevestigde economieën moeten alle zeilen bijzetten om bij te blijven, en successen worden behaald door groter te denken. Om de hoek worden winkels vervangen door digitale winkelconcepten en administraties worden overgenomen door slimme computers. Het continue anticiperen op deze veranderende omstandigheden zet de toon in organisaties. Werken is spannend, leerzaam en afwisselend omdat er iedere dag wel íets veranderd!”

Lees verder in Een andere kijk op verandermanagement

  1. Waarom we managers nodig hebben – Gastblogger Jeroen

” ‘To manage’ betekent “te beheren”. Een manager is iemand die beheert. In de afgelopen jaren horen we steeds vaker de vraag of er wel managers nodig zijn. In één zin is deze vraag terecht: alle tussenlagen die geen functie dienen, kunnen we er uit snijden. In een andere zin is de vraag compleet zinloos.”

Lees verder in Waarom we managers nodig hebben

Speciaal genoemd:

Hierboven staan alleen artikelen die de afgelopen maand verschenen, een overzicht van ‘all time’ best gelezen blogs volgt ieder half jaar. Als we echter hoofdlijnen zoeken in de artikelen die veel gelezen worden, dan staan de artikelen over Dave Ulrich waarschijnlijk bovenaan, met aan de top Het model van Dave Ulrich, boekbespreking Human Resource Champions.
Volgende maand komt er een nieuwe top 5 artikelen die het beste gelezen werden door HR Managers, HR Business Partners en de andere bezoekers van ons weblog.

0 reactie(s) op “Top 5 best gelezen HR artikelen augustus 2015”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.