"I love it when a plan comes together"

Geschreven door Michiel Maassen op dinsdag, 9 november 2010 12:16 in Strategisch HR

Goede morgen,

"I love it when a plan comes together"

Herinnert u zich misschien die kreet uit een TV serie die jaren geleden werd uitgezonden en tegenwoordig weer wordt herhaald? Murdock, Face en B.A. zijn de sterren die prachtige dames en sterke plannen ont- en uitvoeren en bozerikken op tijd uitschakelen met op het eind altijd dezelfde strijdkreet "I love it when a plan comes together" van hun leider waarvan de naam me helaas is ontschoten. (Ik ben de serie mogelijk een poosje geleden ontgroeid, maar recentelijk werd "I love it ...." en de rest weer in mijn herinnering teruggeroepen toen ik op een vliegveld bijna vastliep in de bureaucratie daar.)

INSPIRATIE.
Op het moment dat ik bijna overliep van frustratie over alle tegenwerking op dat vliegveld en ik mijn vliegtuig dreigde te gaan missen, ontmoette ik - and I love it - mijn inspirerende helper en engel in de nood, een doodgewone jongeman in werkkleding met een golfkarretje. Hoe ik zo gefrustreerd kwam? Wel, er was iets niet in orde met mijn ID-kaart. Ik wilde electronisch inchècken, maar omdat mijn ID-kaart door de machine niet geaccepteerd werd, ging dat niet lukken. Dus op naar een balie. Vriendelijk uitgelegd wat er was en gevraagd of ik daar kon inchècken? Nee, kreeg ik te horen, ik vloog economy class en dat was aan de andere kant. Oké, daarheen en opnieuw verteld wat er was gebeurd en of ik me dus...opnieuw een krachtig nee, ik moest terug naar de inchèckmachine voor electronische afhandeling, er hielp geen moedertje lief aan of ik zei dat dat niet ging vanwege de ID-kaart, nee was nee en bleef nee. Het angstzweet brak me bijna uit toen ik op klok zag dat mijn tijd opraakte... tot ik mijn bovengenoemde held voorbij zag rijden...

Ik hield hem aan en vroeg zijn hulp bij het inchècken. Natuurlijk, zei hij. Hij nam eerst mijn ID-kaart en toen het glas van de ID-lezer onderhanden, want die kunnen wel eens vuil zijn, oreerde hij, maar ook dat leverde geen succes op. Toen was de tijd voor een inchèck via de electronische balie voorbij en daar stond ik. Geen nood, zei mijn bewaarengel Jurgen, ik ga er voor zorgen dat je wegkomt en op tijd. Wij samen terug naar de gewone balie. Volgens de jonge vrouw daar was ik nu echt te laat, maar ze wilde me wel omboeken naar een latere vlucht en een andere eindbestemming. Ik dacht dat ik gek werd van die dame(s). Jurgen echter bleef kalm, vertelde nogmaals dat mijn ID problemen bleef geven en vroeg om een boarding-pas. Terwijl zij daar mee bezig was, belde Jurgen zelf naar de vertrekgate met het verhaal dat hij me persoonlijk zou komen afleveren. Met mijn paspoort in de hand, leidde Jurgen me razendsnel langs alle obstakels van beveiliging en douane het vliegveld op en even later scheurden we met zijn golfkarretje over het vliegveld richting vliegtuig. "Ik voel me nu net alsof ik in een film of TV-serie zit en moet ontsnappen aan de politie of een moordenaar", zei ik. Jurgen moest enorm lachen. "Ja, net als in 'The A-Team of in McGyver, daar kijk ik graag naar", zei hij en met een fraaie draai parkeerde hij zijn kar bij de vliegtuigtrap en de stewardess die stond te wachten.

Natuurlijk vroeg ik hem wat ik hem verschuldigd was, maar met de breedste grijns die ik ooit heb gezien, zei hij me dat hij me graag had geholpen. Omdat ik nu snel moest instappen, gaf ik hem een stevige hand en dankte hem hartelijk. Net voor ik in het vliegtuig kon verdwijnen, hoorde ik hem roepen. "Hé Michiel!" Toen ik me naar hem omdraaide zag ik hem staan met een pen in zijn mond, zijn armen over elkaar terwijl hij riep: "I love it when a plan comes together!" Ik heb heel hard gelachen, daar buiten op die trap en in de cabine. Wat een kerel! En wat een inspirerend voorbeeld voor heel wat zogenaamde godheidjes in hun ivoren torentjes van bureautjes en balietjes die je wel eens zullen leren hoe het in hun ogen dient te gaan. Sommige mensen zijn gewoon al inspirerend door hulpvaardig te zijn en ze worden het nog meer als ze het ook nog leuk kunnen brengen.

"I love it ...... when your weekplans come together". Happy flight.

 


Reacties

Marc Loohuis schreef op 12 november 2010 08:50

De naam is Hannibal, Chris!

Geef een reactie

Deel deze pagina
Op zoek naar een HR baan of HR project?

Expand werft, selecteert en detacheert hooggekwalificeerde HR professionals.

Bekijk onze HR vacatures

Bekijk onze HR interim projecten

Wil jij onze blogger-community komen versterken?

Als blogger krijg je exposure in en via het netwerk van Expand. Ook is er een wekelijkse blogger-nieuwsbrief (optioneel) en een jaarlijkse bloggerborrel.

Meld je aan als blogger

De laatste reacties

Fri, 6 Mar 2015 08:35 door Inge verhoeven op Niet “enthousiast” en “gemotiveerd” ….. maar toch een baan gevonden!
Hi Carole, wat een herkenbaar verhaal en niets komt voor niks op je pad, misschien zit in jou o [..]

Fri, 6 Mar 2015 05:38 door John op Niet “enthousiast” en “gemotiveerd” ….. maar toch een baan gevonden!
Vacature ..........zware eisen ... https://www.youtube.com/watch?v=HB3xM93rXbY [..]

Fri, 6 Mar 2015 02:56 door Ray van Es op De beste route voor HR Starters(?)
Goede aanvulling, Carole! Ik bemerk in je verhaal een perceptie van mogelijk discriminatie / v [..]

Fri, 6 Mar 2015 01:26 door Carole op De beste route voor HR Starters(?)
goed stuk! En volledig de spijker op de spreekwoordelijke kop! Ik weet overigens het antwoord o [..]

Wed, 4 Mar 2015 03:52 door Karima op Twaalf vragen die elke supervisor of manager zeer regelmatig zou moeten stellen
Hallo Luc, Wat een prettige en open benadering heb je gekozen in je eerste blog. Mijn gevoel h [..]

Thu, 26 Feb 2015 11:15 door Justine Warmerdam op Universitair afgestudeerd en werkloos, doodnormaal in de komende jaren!
Ik lees hier veel reacties van afgestudeerden die heel graag aan de slag zouden gaan. Ik ben da [..]


Volg ons op Twitter, Google+, Linkedin en RSS
      
HR vacatures & HR projecten
U vindt ons op:
Kleine Gent 9
5261 BS Vught
Telefoon (073) 61 55 980
Email: info@expand.nl