5 tips voor workaholics om beter te ontspannen

15/12/2015 Leestijd: 2 minuten

Mensen die stress ervaren op de werkvloer kunnen in het weekend beter zo goed mogelijk ontspannen. Een studie uit Stanford toont aan dat workaholics die meer dan 50 uur per week werken, snel minder productief worden. Of iemand 70 uur of 55 uur werkt, maakt in hoeveelheid geproduceerd werk per week nauwelijks verschil. Op het moment dat je zo vaak en lang werkt, is het goed om te weten hoe je op de juiste manier ontspant. Hieronder volgen vijf tips voor workaholics om op de juiste manier te ontspannen:

1. Ga offline

Zorg dat je werk en privé op je telefoon gescheiden houdt. Als je in het weekend bereikbaar wil blijven geeft dat het gevoel alsof je nog steeds continue aan het werk bent. Hierdoor ervaar je stress.

2. Beperk het aantal klusjes

Klusjes in en rondom het huis kunnen ook ervaren worden als werk. We kennen allemaal de invloed van het samen in elkaar schroeven van een IKEA-kast op je relatie. Dit doe je dus niet voor ontspanning. Tenzij je hier oprecht van geniet.

3. Ga sporten

Tien minuten sporten is al voldoende om een chemisch proces in gang te zetten dat stress verminderd. Maar ga vooral langer!

4. Volg je passie

Even lekker je passie volgen geeft een heerlijk gevoel. Ga doen waar jij zin in hebt. Hier helemaal in opgaan heeft als gevolg dat je de werkomstandigheden even helemaal vergeet.

5. Houd de ochtend voor jezelf

Als je een druk weekend voor de boeg hebt, probeer dan de ochtenden voor jezelf te houden. Niet te lang uitslapen en in de morgen tijd voor jezelf creëren kan zeer waardevol zijn voor goede ontspanning.

Hoe zorg jij ervoor dat je voldoende ontspant?

0 reactie(s) op “5 tips voor workaholics om beter te ontspannen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.