Back to Campus @ HR-studies

18/04/2017 Leestijd: 2 minuten

Donderdag 6 april was ik aanwezig bij het Back to Campus event van de HR alumni vereniging Output. Ondanks dat ik een andere masteropleiding heb gevolgd, was ik wel lid van de studievereniging Input. Leuk om er dus bij te kunnen zijn!

Plaatje back to campus at HR studies

Na de ontvangst kwam ik al meteen enkele oude bekenden tegen. Na een drankje en een babbeltje startte de universiteit met het presenteren van de veranderingen in de opleiding. Zo ook hun nieuwe track, waarbij traineeships worden aangeboden, waar ook klanten van ons bij aangesloten zijn.

Hierna volgde een lezing van Jaap Paauwe over de ‘Future of HR’. Jaap sprak over de digitalisering en robotisering en op welke wijze dat het werk van een HR professional gaat veranderen. Zo gaf hij het voorbeeld van chatbots die de eerstelijns HR vraagstukken oplossen. Dit is al gaande, en in de toekomst worden deze chatbots een stuk geavanceerder. Na de interessante en vermakelijke presentatie van Jaap Paauwe en een korte pauze volgde een interactief deel. In groepen keken we naar een stukje van een Ted-Talk om hier vervolgens over te discusieren. Ons onderwerp ging over het gebruik maken van testen en modellen die onvoldoende wetenschappelijke fundering kennen. Er schijnt kritiek te zijn op testen als Discovery Insights en de MBTI, de validiteit is bijvoorbeeld bedenkelijk, terwijl we deze testen of het kleurendenken wel veel in de praktijk gebruiken. We discussieren erover hoe je dit als HR professional kan weten, waar overigens geen eenduidig antwoord op kwam. Key is dus, wees altijd kritisch.

Al met al een erg waardevolle middag, waar ik tot denken ben aangezet en interessante mensen heb ontmoet.

0 reactie(s) op “Back to Campus @ HR-studies”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.