Coaching creëert beweging en versterkt ontwikkeling

15/12/2015 Leestijd: 2 minuten

Het af gelopen jaar heb ik verschillende keren een test/assessment in gezet bij aanvang van een coachtraject. Het is geen vast onderdeel van mijn aanpak, maar soms merk ik dat cliënten dat wel op prijs stellen. Hoewel het inzetten van een assessment niet de oplossing is voor een probleem, kan het een goed instrument zijn om met elkaar in gesprek te zijn over talenten, te ontwikkelen competenties en drijfveren. Een persoonlijke terugkoppeling maakt snel duidelijk wat nu precies de coach- of ontwikkelvraag is van een cliënt. Een rapport geeft een duidelijke richting om een eventueel coachtraject meer gericht in te zetten.

Zo nu en dan spreek ik jonge talenten en HR Business Partners die zich zich verder willen ontwikkelen in hun rol of gewoon even de balans willen opmaken. Het kan bijvoorbeeld ook gaan om een HR Manager die worstelt met zijn of haar leidinggevende positie of een HR Business Partner die zoekt naar een betere manier om zijn of haar toegevoegde waarde te laten zien. Mijn ervaring met het coachen van young talent is, dat deze doelgroep veel waarde hecht om een aantal keer per jaar te reflecteren op eigen gedrag en antwoord te vinden op persoonlijke vragen die hem of haar bezig houden.

Het creëren van een moment van reflectie geeft scherpte en nieuwe energie. Ook ervaar ik dat een coachgesprek een preventieve werking kan hebben. Wanneer jij je als professional meer bewust bent van je kracht en datgene wat je minder effectief maakt, ben je beter in staat om ook op de lange termijn vitaal en energiek je carrière verder vorm te geven. Goed zelfmanagement en eerlijke reflectie creëert authentieke en krachtige professionals waar bedrijven naar op zoek zijn.

Het investeren in professionals helpt bedrijven om de goede mensen binnen te houden en beiden het maximale er uit te halen.

Dit bericht is geplaatst in de categorie(en): Talent & Leiderschapsontwikkeling
0 reactie(s) op “Coaching creëert beweging en versterkt ontwikkeling”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.