Expand Connecting HR

14/06/2018 Leestijd: 3 minuten

Bij Expand geloven we in de kracht van samenwerking op basis van vertrouwen, duidelijkheid en verbinding. Samen dingen doen, datgene doen waar je goed in bent en daardoor allemaal beter worden. Wij leveren graag toegevoegde waarde en laten opdrachtgevers en HR professionals groeien.

In het kader van groei en ontwikkeling ben ik samen met een collega bij één van de klanten van Expand een leiderschapstraject gestart. Via een Business Consultants werd gevraagd naar ondersteuning bij het verstevigen van de leiderschapskwaliteiten van enkele teammanagers.

Als Consultant Talent Acquisition & Development ben ik gaan inventariseren wat exact de vraag was en waar de klantbehoefte lag. Al snel werd duidelijk dat het traject een combinatie zou worden van 1 op 1 coaching, intervisie en op termijn zelfs een doorvertaling naar de directie met focus op teamontwikkeling en zelfsturing.

Om de opdracht met succes te kunnen voltooien heb ik contact gezocht met Els Putker van Go4People. Als netwerkpartner werken we graag samen om extra waarde toe te voegen aan de klant. Dit met de gedachte: samen weten we meer dan alleen en samen kunnen we meer expertise bieden en met grotere teams tegelijk aan de slag. We stelden een plan van aanpak op en bespraken het voorstel met de directie en er bleek vertrouwen te zijn in succesvolle samenwerking.

Expand en Go4People gingen aan de slag met de uitvoering van de opdracht. Voordat Els met alle teamleiders een coachtraject startte, heb ik bij alle teammanagers een online assessment TMA afgenomen. Door de Talenten Motivatie Analyse werden de teamleiders uitgedaagd om naar zichzelf te kijken, in te gaan op drijfveren, talenten, leiderschapsstijl en competentiepotentieel. Vervolgens zijn de teamleiders met mijn feedback aan de slag gegaan en hebben ze persoonlijke leerdoelen geformuleerd en vastgesteld op welke onderdelen ze willen groeien als leider. Ook konden ze aangeven welke persoonlijke issues ze graag verder aandacht wilde geven. Vervolgens pakte Els de draad op en gedurende het traject stemmen we regelmatig even af met de opdrachtgever en elkaar. Zo houden we elkaar scherp en blijft de klant aangehaakt.

Tussentijds vindt er een aantal keer intervisie plaats en worden de teamleiders uitgedaagd om met hun persoonlijke ontwikkeling bezig te zijn. We stemmen aan het einde van iedere fase af, wat de volgende stap zal moeten zijn om als organisatie verder invulling te geven aan ‘leidinggeven aan verandering’ en het creëren van een meer moderne manier van aansturing. Goed om te ervaren dat samenwerken binnen onze opdrachtgever steeds meer is gericht op het optimaal inzetten van talenten van mensen, het creëren van vertrouwen en het loslaten van controle.

Mooi om te merken dat de teamleiders het ‘leidinggeven’ steeds leuker gaan vinden en de coaching en ontwikkelen van hun medewerkers gaan waarderen. De teamleiders durven control steeds beter los te laten en geven meer verantwoordelijkheid en vertrouwen aan hun medewerkers. Uiteindelijk kunnen ze daardoor zelf hun talenten ook meer optimaal benutten. Zo ontstaat er een echte win-win situatie. Groei van individuen, groei van business, groei van medewerkers, tevreden klanten en succesvolle teams met positieve energie.

0 reactie(s) op “Expand Connecting HR”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.