Gezonder personeel levert organisaties miljarden op!

15/12/2015 Leestijd: 1 minuten

Het lijkt een inkopper, maar veel HRM’ers realiseren zich nog onvoldoende wat een daling van verzuim hun organisatie oplevert. Vandaag blijkt uit onderzoek van adviesbureau CapGemini in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken dat een daling van het ziekteverzuim met 1 procent alle bedrijven samen 2,6 miljard euro per jaar aan kosten scheelt. Omgerekend komt dat jaarlijks op ongeveer 400 euro per werknemer. Daar komt bij dat gezonde medewerkers zorgen voor een hogere productiviteit. Indien er duurzaam gewerkt wordt¬† levert 1 procent toename een extra voordeel van 6 miljard euro per jaar.

Bij de start van de campagne Duurzame inzetbaarheid maakt Staatssecretaris Paul de Krom de resultaten van de doorrekening door CapGemini bekend. Uit de cijfers blijkt dus dat duurzame inzetbaarheid van personeel vele organisaties winst oplevert.

Tevens wijst Sociale Zaken erop dat de arbeidsmarkt drastisch verandert door de vergrijzing. De gemiddelde leeftijd van werknemers stijgt; werkgevers doen er verstandig aan om hun personeel fit te behouden en fit te houden.

Wat doet u aan duurzame inzetbaarheid in uw organisatie?

0 reactie(s) op “Gezonder personeel levert organisaties miljarden op!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.