Hagemeyer, online shoppen: JA, online solliciteren: NEE

15/12/2015 Leestijd: 2 minuten

Vandaag is Hagemeyer aan de beurt. Volgens de website is Hagemeyers belangrijkste activiteit: de distributie van elektrotechnische producten en materialen. Daarnaast ronkt de website: Hagemeyer is een dienstverlenend bedrijf. Klantenservice geeft ons feitelijk bestaansrecht en bepaalt in belangrijke mate ons resultaat.

Nou, ik ga dan maar eens kijken of ze ook weten wat kandidatenservice is.

En het antwoord is… nee!

De corporate site biedt geen directe link naar Vacatures, via de Over ons link en vervolgens de Human Resources link kom ik uiteindelijk op een pagina waar een link Carrière Mogelijkheden te vinden is. Drie klikken diep ontdek ik dan dat er geen vacatures worden geboden. Dat staat in schril contrast met de tekst:

De sleutel tot het succes dat Hagemeyer nu al meer dan een eeuw boekt, wordt gevormd door de mensen die er werken en in de normen en waarden die ons verenigen. In elke economie is menselijk kapitaal uiteindelijk de enige blijvende bron van concurrentievoordeel. Ook in de toekomst zal de stabiliteit en het succes van ons concern dan ook afhankelijk blijven van de mensen die gezamenlijk het Hagemeyer concern vormen.

Dat wordt in de toekomst dan hard zoeken, want kandidaten zullen de vacatures van Hagemeyer niet weten te vinden! En in een krappe arbeidsmarkt zullen kandidaten niet echt geneigd zijn zelf te zoeken.

Is er ergens anders dan wel iets te vinden?

Omdat ik toch vacatures wil zien maar eens gaan buurten op de site van Hagemeyer Nederland. En verdomd! Daar staat wel prominent de link Vacatures op de Homepage. Als ik daar op klik kom ik op een pagina met een wervende tekst, de mogelijkheid om een open sollicitatie te versturen naar een e-mail adres en een paar vacatures die als hyperlink staan vermeld.

Als ik vervolgens op zo’n hyperlink klik kom ik op een pagina waar de vacature als een soort krantenadvertentie staat afgebeeld (ziet er overigens goed uit!). Ik kan niet online solliciteren, ik kan wel een motivatie en CV sturen naar een e-mail adres.

Het is dan extra leuk om onderstaande tekst te lezen:

Hagemeyer steunt bij het realiseren van haar doelstellingen in hoge mate op de kennis en ervaring en de ondernemingsgeest van haar medewerkers. Een en ander vertaalt zich in nauwe wederzijdse betrokkenheid – een sfeer die zowel bij de werkmaatschappijen als op het hoofdkantoor in Naarden duidelijk voelbaar is.

Die betrokkenheid laat Hagemeyer in ieder geval niet op haar websites zien. Geen informatie over het bedrijf, geen ervaringen van medewerkers, geen online sollicitatiemogelijkheid. Gewoon helemaal niets eigenlijk.

Conclusie

Waar Hagemeyer haar klanten een online omgeving biedt laat zij haar toekomstige medewerkers aan de poort staan. Naar binnen kijken mag, maar naar binnen gaan is streng verboden.

Volgende keer: Heineken

0 reactie(s) op “Hagemeyer, online shoppen: JA, online solliciteren: NEE”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.