Help, alweer een nieuw arbeidsmarktmedium!

15/12/2015 Leestijd: 1 minuten

De strijd om de juiste kandidaat wordt steeds heftiger. Het ene initiatief is nog maar koud gelanceerd, of er komt alweer iets nieuws. Vorige week hoorden we al van Bas dat nu.nl zich vol op de banen gaat storten. Ook Connexys lanceerde een initiatief met werkgeversbanen.nl* (pas op alleen voor echte bedrijven!). En vandaag krijg ik net een mailing in handen dat DAG nu komt met DAGbanen.

DAGbanen is een samenwerking met de Volkskrant en richt zich op de leukste banen in de marketing, sales, media, communicatie en ICT. DAGbanen verschijnt iedere maandag en woensdag in het openbaar vervoer, hogescholen & universiteiten, leestafels en bij de Appie. Voor slechts €9000 heb je een 1/2 pagina, dus een koopje.

De versnippering van de generieke arbeidsmarktmedia wordt dus alleen maar groter. Wat gaat er nog volgen? Een apart banenkatern in de Veronica gids of Voetbal International. Of aparte banensecties in de huis aan huis krantjes van de Hema of Karwei. Ik kijk er nu al naar uit!

Helaas verwacht ik dat de verdergaande versnippering de wervingskosten nog meer laten stijgen. We moeten nog meer media gecombineerd gaan inzetten om nog enigszins met de doelgroep in contact te komen. En de doelgroep wordt dagelijks overspoeld met de mooiste banen en ziet door de bomen het bos niet meer. De personal career agent (dank aan Erwin van Lun) wordt massaal ingeschakeld. Want in een tijd van overvloed ga je toch zelf niet meer zoeken naar die perfecte baan, dat laat je doen.

* Link werkt niet meer per 7-9-2015, red.

Dit artikel is geschreven door Hank Oosterbaan.

0 reactie(s) op “Help, alweer een nieuw arbeidsmarktmedium!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.