Het belang van teamwork

04/06/2018 Leestijd: 2 minuten

Samenwerken om opdrachtgevers van dienst te zijn en optimaal gebruik maken van de talenten binnen ons team. Wat is er nu mooier om op deze constructieve manier samen te werken aan succes. Het creëert dynamiek, positiviteit, plezier en voldoening en het meest belangrijk we hebben tevreden klanten en HR professionals.

Zo werden we een tijd geleden gevraagd om een HR business Partner te zoeken voor één van onze relaties. Een van onze Business Consultants ging op bezoek voor eren uitgebreide intake, en beschreef de gewenste competenties, drijfveren, verantwoordelijkheden en de te bereiken doelen. Na een eerste kritische selectie en het voeren van enkele gesprekken op kantoor, selecteerde mijn collega een viertal potentiële kandidaten. Na afloop van het gesprek bij onze opdrachtgever mochten twee HR professionals een online assessment van Profile Dynamics maken.

Als Consultant Talent Acquisition & Development werd ik door mijn collega ingeschakeld om de test in te zetten. Ik werd goed geïnformeerd over het selectieproces en deadlines. Vervolgens heb ik contact gezocht met de twee kandidaten en heb ik beide een online test van Profile Dynamics laten maken. Op basis van de resultaten kon ik beide professionals een gemotiveerde en persoonlijke terugkoppeling geven. Het resulteerde uiteindelijk in één positief advies en één negatief advies. De professional die de gewenste kleuren in zijn profiel minder prominent aanwezig had, begreep mijn afwijzing en kon vervolgens met de feedback zijn carrière verder vormgeven. Mooi om te ervaren dat iemand blij kan zijn met een eerlijke terugkoppeling. De professional met het meest passende kleurenprofiel gaf ik een uitgebreide toelichting en enkele handvatten om het eindgesprek bij de opdrachtgever goed voorbereid in te gaan. Ze kreeg aan de hand van mijn feedback een goed beeld van haar talenten en ontwikkelmogelijkheden en werd steeds enthousiaster om verder te gaan in het proces. Tevens werd duidelijk op welke punten en op welke manier ze zich in haar nieuwe rol en werkomgeving het best zou kunnen ontplooien.

Na akkoord van de twee kandidaten om de rapportages aan de opdrachtgever te mailen, nam ik na overleg met de Business consultant contact op met de klant. In dat gesprek gaf ik mijn feedback op de kleuren profielen en mijn visie. Mijn advies werd gewaardeerd en meegenomen in het verdere proces. Vervolgens pakte mijn collega Consultant de draad weer op om de kandidaat in te plannen voor een afrondend gesprek. Super om op deze manier samen te werken aan concrete resultaten.

Enkele dagen later stuurde onze officemanager een taart naar onze gelukkige kandidaat. Zo startte ze haar werkdag goed en kon ze trakteren bij haar nieuwe werkgever. Samenwerken op basis van vertrouwen en het gebruik maken van elkaars kennis en kunde betekent naar ons idee: duurzame relaties en duurzaam succes en plezier binnen het team Expand.

0 reactie(s) op “Het belang van teamwork”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.